Za komunalnu službu 62.000 KM

0

ŠEKOVIĆI – Ambasador Češke u BiH Tomaš Sunjog i direktor Komunalnog preduzeća „Zelenilo i čistoća“ u Šekovićima Marko Vlačić danas su u Šekovićima potpisali memorandum o razumijevanju za finansijsku pomoć Češke razvojne agencije u iznosu od 62.000 KM, namijenjenu za sanaciju štete koju su tom preduzeću nanijele majske poplave.

Ambasador Sunjog izjavio je Srni nakon potpisivanja memoranduma da je češkoj Ambasadi u BiH nakon poplava stiglo više od 100 zahtjeva za pružanje pomoći, a da je među četiri odabrana i šekovićki prijedlog projekta, koji je bio realan i prihvatljiv.

„Pomoć je namijenjena za nabavku opreme za komunalnu službu. Znam da je ta služba tokom poplava uradila dosta posla na saniranju štete, ali da je i sama pretrpjela štetu na opremi i vozilima. Sretan sam da možemo na ovaj način pomoći komunalnoj službi u Šekovićima“, rekao je ambasador Sunjog.

Direktor Komunalnog preduzeća „Zelenilo i čistoća“ Marko Vlačić Srni je rekao da je za novac koji je poklonila češka Ambasada planirano da se kupi jedno terensko vozilo za rad preduzeća, set vodoinstalaterskog alata, te manje mašine i oprema za efikasniji rad šekovićkih komunalaca.

Češka Ambasada u BiH i ranije je novčanim donacijama pomagala razvoj opštine Šekovići, a među krupnijim projektima koji su podržani je uzgoj medonosnog bilja i proizvodnja meda, te rekonstrukcija sistema centralnog grijanja u šekovićkom Domu kulture.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare