Za izradu prostorno-planske dokumentacije 9.360 KM

0

SOKOLAC – Opština Sokolac izabrala je projektnu kuću Direkciju za izgradnju grada Bijeljine za izradu prostorno-planske dokumentacije etno-sela na Ravnoj Romaniji na površini od 400 dunuma od dvije cjeline, za šta će biti izdvojeno 9.360 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Milomir Rajić rekao je danas Srni da je ekipa projektanata Andrićgrada za izgradnju etno-sela boravila na Ravnoj Romaniji i da se očekuje da opštini dostave idejno rješenje na osnovu koga će projektna kuća izraditi plan parcelacije.

Rajić je napomenuo da ekipa projektanata Andrićgrada radi za poznatog reditelja Emira Kusturicu, koji je jedan od inicijatora izgradnje etno-sela na Ravnoj Romaniji.

Prema njegovim riječima, Skupština opštine Sokolac ranije je donijela odluku da bude izvršena parcelacija zemljišta za izgradnju etno-sela.

Rajić je podsjetio da od prostorno-planske dokumentacije ova opština posjeduje Prostorni plan grada Istočno Sarajevo, gdje je na tom području predviđena zaštitna zona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare