Za izgradnju trećeg objekta dva miliona KM

2

Studentski centar Pale trebalo bi da do akademske 2019/2020. godine dobije i treći objekat, a procijenjena vrijednost troškova izgradnje je oko dva miliona KM, rečeno je Srni u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Troškovi izgradnje objekta procijenjeni su na osnovu idejnog arhitektonskog rješenja građevinske firme „Santing“ sa Pala.

U Ministarstvu su naveli da će dio novca biti obezbijeđen od vlastitih sredstava Studentskog centra Pale, a dio od sredstava realizovanih prodajom hotela „Šator“ na Jahorini.

U resornom ministarstvu dodaju da je proces prodaje hotela, s ciljem proširenja kapaciteta Studentskog centra, započet i da je pripremljena sva dokumentacija neophodna za početak procedure.

„Kupovina zemljišta i izgradnja trećeg objekta je planirana kako bi se smjestili svi sadržaji koji trenutno nedostaju u ovom studentskom centru, a to su čitaonica sa bibliotekom i TV salom, prostor za održavanje sportskih i kulturnih sadržaja, te internet sala, magacinski prostor i prostorije za smještaj administracije“, rekli su u resornom ministarstvu.

Prema podacima Ministarstva, kapacitet novog prostora je oko 1.287 metara kvadratnih, a prelaskom kancelarija u novi objekat oslobodiće se 20 soba u postojećem objektu, koje će biti iskorištene za smještaj studenata.

Studentski centar Pale ustanova je studentskog standarda i raspolaže sa dva objekta smještajnog kapaciteta od 550 ležajeva.

„Da bi ova ustanova mogla da obavlja djelatnost studentskog standarda, mora da ispunjava sve prostorne, materijalno-tehničke i kadrovske uslove propisane Uredbom o uslovima za osnivanje i početak rada ustanove studentskog standarda i o postupku za utvrđivanje ispunjenosti uslova“, napomenuli su u resornom ministarstvu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sramota je da Pale nema multipleks bioskop. Banjaluka ima dva, Višegrad i Foča imaju, hej Višegrad i Foča, a Pale nema. To je stvarno neprihvatljivo. Kada želimo u bioskop moramo vozariti do Cinema City-a ili Meeting point-a, ne možemo prošetati, pješke otići u bioskop.

Ode i Sator 🙂