Za izgradnju novog objekta vrtića „Bubamara“ 580.000 KM

4

Načelnik opštine Pale Boško Jugović danas je sa preduzećem „Građenje“ sa Pala potpisao ugovor o izgradnji novog objekta vrtića „Bubamara“, ukupne vrijednosti 580.000 KM.

Jugović je rekao Srni da je riječ o projektu za čiju je realizaciju opština Pale iz budžeta izdvojila 580.000 KM, a kojim će javna predškolska ustanova dobiti 550 metara kvadratnih novog, savremenog i funkcionalnog prostora.

„Novim objektom stvoriće se mogućnost da predškolska ustanova pruži uslugu smještaja za još 150 mališana“, naglasio je Jugović.

Prema njegovim riječima, ugovorom je definisano da radovi budu završeni u roku od 70 radnih dana, pa sa optimizmom očekuju da Pale tokom jeseni dobiju objekat koji će u potpunosti odgovoriti potrebama i interesovanju roditelja djece predškolskog uzrasta za smještajem mališana u vrtić.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je direktor Dječijeg centra „Bubamara“ Vanja Jugović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Građenje ili „Ugrađenje“, 1050KM po kvadratu u izgradnji!!!???
Da li i opremanje ulazi u tu cijenu, ako je tako onda OK, al čisto sumnjam?

Još nešto vezano za vrtić, po preporukama Instituta za javno zdravlje RS, u narednu školsku godinu u vrtić se mogu upisati samo djeca čija su oba roditelja zaposlena (koju nema ko čuvati). U prethodnom periodu, zbog epidemije, veliki broj djece nije pohađo vrtić, ali su roditelji uredno plaćali tzv. rezervacije za čuvanje mjesta. Sada, zbog ovog novog pravila, za neku djecu se ne mogu obnoviti ugovori, a niko i ne pomišlja da se roditeljima vrati novac.

Oni, kad uzmu pare, ne pomisljaju da ga vrate iako ono za sta je placeno nije realizovano. Svi se prave ludi.

Ako neko uzima pare za usluge koje ne izvrsava onda je to u svakom zakonu pod kapom nebeskom prevara. Ako je vrtic bio zatvoren a uzimao je pare od roditelja onda treba presavit tabak i na sud u slucaju da nece da vrate pare.