Za izgradnju ekološke toplane potrebno do sedam miliona KM

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da izgradnja toplane po ekološkim standardima, za šta je potrebno između pet i sedam miliona KM, treba da pomogne i turizam kao pravac razvoja ove lokalne zajednice u narednom periodu.

„Nama je potrebno od pet do sedam miliona KM i vidjećemo šta mi možemo obezbijediti kada je u pitanju projektna dokumentacija, aplikacija, šta se nudi“, rekao je Jugović nakon razgovora sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Stašom Košarcem, te zajedničkog obilaska Ski-centra „Ravna planina“.

Jugović je dodao da je dogovoreno da Savjet ministara, preko Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/, pomogne opštini Pale na određenim projektima.

On je naveo da sadašnju toplanu, koja se nalazi u centru Pala, treba izmjestiti sa ove lokacije, kako bi se tu gradila zgrada opštine.

Jugović je istakao da je za opštinu Pale bitan i putni pravac prema Goraždu, s obzirom na to da će tim putem dolaziti turisti iz Podrinja i Srbije u Sarajevo.

„Ova priča je značajna i zbog činjenici da se insistira na izgradnji gondole koja bi povezivala Pale i Jahorinu i zato se nalazimo ovdje, na `Ravnoj planini`, da vidimo šta to nudi ovaj ski-centar od svojih turističkih potencijala“, rekao je Jugović.

Govoreći o Jahorini, Jugović je rekao da je ova olimpijska planina prioritet, te dodao da je imala dobru ljetnu turističku sezonu.

„Sada moramo da sagledamo šta nas očekuje prije zime, da se u pandemiji virusa korona nađe najbolji model, kako bi se obezbijedio maksimalan broj gostiju, a da to ne ugrozi epidemiološku situaciju na području Pala, Jahorine, Sarajevsko-romanijske regije i Republike Srpske“, istakao je Jugović.

Vlasnik Ski-centra „Ravna planina“ Veljko Golijanin rekao je da je na ovoj lokaciji u toku izgradnja hotelsko-apartmanskog kompleksa vrijednog 50 miliona KM.

On je najavio da se izgradnja prvog dijela kompleksa očekuje 1. septembra naredne godine, uprkos svim teškoćama koje prate ove aktivnosti u vrijeme pandemije virusa korona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare