Za izgradnju atletske staze na Palama skoro 400.000 KM

7

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i direktor firme „Mibral“ iz Sarajeva Maja Bralović-Smit potpisali su danas ugovor o izgradnji atletske staze na stadionu „Vlajko Petrović“ na Palama za koju je grad obezbijedio 391.559 KM.

Vuković je istakao da ovaj projekat ima višestruk značaj za opštinu, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta i Fudbalski klub „Romanija“, kao i za brojne rekretivce.

„Ova atletska staza će imati značaj i za turizam s obzirom da sve više sportskih ekipa boravi na pripremama na području Pala i Jahorine, a ovaj sadržaj će ih još više privući“, rekao je Vuković.

Podsjetivši da se, nakon rekonstrukcije zgrade Kulturnog centra Pale, pristupilo ovom važnom projektu, Vuković kaže da očekuje od izvođača da posao završi u roku od 90 dana, a možda i prije.

On je najavio da će u toku iduće sedmice grad raspisati proceduru za izbor izvođača za rasvjetu za ovaj objekat.

Smitova je zahvalila investitoru na ukazanom povjerenju, istakavši da radovi počinju 4. avgusta i da se nada da će biti završeni prije roka, ukoliko to omoguće vremenski uslovi.

„Mibral“ je vođa konzorcijuma, a ugovor će realizovati zajednička grupa ponuđača „Mibral“ i „Top-sport“ iz Bijeljine.

Direktor firme „Top-sport“ iz Bijeljine Miroslav Đukić istakao je da je riječ o sertifikovanoj atletskoj stazi debljine 13 milimetara u dva sloja, pri čemu je prvi debljine 10 milimetara, a završni sloj se radi u dvije ruke takozvanim „špric sistemom“.

Đukić je naglasio da je firma licencirana za izvođenje završnih radova i da su svi materijali od renomirane firme iz NJemačke.

„Nadamo se da ćemo u što kraćem roku završiti radove i da će najkasnije do 20. septembra Pale dobiti jednu sertifikovanu atletsku stazu“, rekao je Đukić.

Dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Boro Cicović istakao je da će atletska staza značiti mnogo za razvoj Fakulteta koji je dobio prostorije u dvorani „Peki“.

Cicović je najavio da će se sa sjeverne strane dvorane „Peki“ graditi bazen i još neki sadržaji, što će služiti za praktičnu nastavu studenata, a koristiće i građanima Istočnog Sarajeva.

Predsjednik Fudbalskog kluba „Romanija“ Saša Lasica istakao je da mu je čast što je danas domaćin ovog događaja jer je ovo jedan veliki projekat koji će svima dobro doći, dodavši da već imaju ponude inostranih reprezentacija da dođu na pripreme.

On je rekao da će dok traju radovi FK „Romanija“ utakmice igrati na gostujućem terenu.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
7 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Jako dobar projekat koji može povezati pripreme vrhunskih sportskih ekipa na Palama, a našim sportskim klubovima te rekreativcima dati praktično sve. Jako mi je žao što je fudbal kao najpopularniji srpski sport na tako niskim granama na Palama i nadam se da će se to dovesti na neki normalan nivo.

Што се тиче самог пројекта, потпуно подржавам. Било је крајње вријеме да терен добије стазу. Што се тиче фудбала, а и сваког спорта у Палама, замјерка је и граду и општини што се средства не улажу и не распоређују исправно.

Kakva je drzava koja nema svoju firmu da napravi stazu nego mora neke strane da angazuje.

Sve pohvale za projekat! Polako postajemo urbana i sređena sredina.

20i septembar? Taman da trčimo jedno par sedmica, i onda 5 dana jeseni kao i uvijek, i bum, snijeg. Haha

Ovo je jedan svjetao primjer i sjajna stvar za Pale.Sada treba i dalje raditi na razvijanju kompleksa oko dvorane i stadiona.Teretana na otovrenom,tereni za mali fudbal,kosarku,tenis,itd.
Nadam se da ce i sledeci gradonacelnik grada Istocno Sarajevo uraditi slicne projekte kao sto su ova staza i kulturni centar

I sta kad naprave, ko ce imati pristup? Nadam se da nece zatvroriti za obican narod.