Za investicije tri miliona KM

0

MILIĆI – Opština Milići planira u ovoj godini da uloži oko 2.950.000 KM u realizaciju infrastrukturnih projekata, izgradnju i opremanje javnih objekata i ustanova, kao i izradu različite planske dokumentacije važne za ovu lokalnu zajednicu, navedeno je u ovogodišnjem planu investicija koji je danas usvojio lokalni parlament.

Projekt-menadžer u opštini Milići Marko Savić rekao je da se plan investicija za ovu godinu većinom temelji na projektima koji su planirani, a nisu realizovani u prošloj godini.

„Cifra izgleda prevelika za naše prilike, ali je opredjeljenje opštine da sufinansira projekte. Ukupno planirano učešće opštine je oko 485.000 KM, a ostalo su sredstva donatora i zainteresovanih investitora“, objasnio je Savić.

Najviše sredstava ove godine biće uloženo u putnu infrastrukturu, oko 1.365.000 KM, što je manje za 24 odsto od ulaganja u prošloj godini.

Planirano je da 450.000 KM bude uloženo u uređenje naselja, 407.000 KM u opremanje javnih ustanova, 320.000 KM u izgradnju javnih objekata, 184.000 KM u izradu planske dokumentacije, 131.000 KM u izgradnju i obnovu mostova, te oko 90.000 KM u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže.

Od većih investicionih poduhvata istaknut je prošle godine započet projekat izgradnje vatrogasnog doma, koji finansijski podržava japanska Vlada, te nabavka oprema za milićko Komunalno preduzeće koju, u okviru regionalnog projekta upravljanja čvrstim otpadom, finansijski pomaže švedska razvojna agencija SIDA.

Uz ove, očekivani finansijeri u realizaciji planiranih investicija su i Razvojni program UN, resorna entitetska i ministarstva na nivou BiH, direkcije i građani.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare