Za investicije i održavanje infrastrukture 2,5 miliona KM

0

FOČA – Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su program uređenja građevinskog zemljišta za 2016. godinu u vrijednosti od 2.450.000 KM, od čega je grant Vlade Republike Srpske za obnovu mosta na Drini 1.000.000 KM.
Za izgradnju puta desnom obalom Tare namijenjeno je 200.000, za ugradnju led rasvjete 100.000, a za naknadu za izuzeto zemljište – kupovinu objekta Han i zemljišta za groblje u Jošanici 200.000 KM.

Za asfaltiranje lokalnih puteva predviđeno je 400.000 KM, i to po 100.000 za KM asfaltiranje tri pravca, po jedan kilometar puta, na platou kanjona Tare u mjesnim zajednicama Čelebići, Meštrevac i Zavait, te po 50.000 KM za asfaltiranje dva lokalna puta u mjesnim zajednicama Popov Most i Brod.

Programom je predviđeno 124.000 KM za rekonstrukcija trotoara u Ulici kralja Petra, dok će za sanaciju makadamskih puteva biti izdvojeno 50.000 KM, a za krpljenje rupa na lokalnim saobraćajnicama na području čitave opštine oko 30.000 KM.

Planirano je asfaltiranje više kraćih dionica u gradu, te uređenje dječijih vrtića i parkova.

Usaglašene su i investicije, koje su započete u 2015. godini, a koje će se finansirati iz prošlogodišnjeg suficita u vrijednosti od 288.900 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Branka Salamadija pojasnila je da su programom obuhvaćene sve mjesne zajednice, na osnovu čijih zahtjeva su određeni prioriteti.

Odbornici opozicije imali su zamjerku da su pojedine mjesne zajednice sa većim brojem stanovnika, poput Miljevine, zapostavljene i da su u njima planirana tek simbolična izdvajanja.

Opozicionari smatraju da je umjesto asfaltiranja lokalnih puteva na području Čelebića, sredstva trebalo, zajedno sa republičkim institucijama, ulagati u asfaltiranje regionalnog puta od Foče prema tom području.

Odbornici skupštinske većine istakli su da prethodnih godina nije bilo većih ulaganja u mjesnim zajednicama Čelebići, Meštrevac i Zavait, iz kojih se izvlači velika količina šumske građe, navodeći da je obaveza da se sredstva od posječenih šumskih sortimenata vraćaju u mjesne zajednice gdje je šuma posječena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare