Za infrastrukturne projekte u predstojećoj sezoni 2.500.000 KM

0

TRNOVO – Opština Trnovo će u predstojećoj građevinskoj sezoni nastaviti započete infrastrukturne projekte i početi nekoliko novih, u šta ulaže oko 2.500.000 KM, izjavio je načelnik ove lokalne zajednice Dragomir Gagović.

Gagović je Srni rekao da je najkrupniji projekat nastavak izgradnje vodovodne mreže na Jahorini za šta je ukupno izdvojeno 1.000.000 KM.

„Izgradnju vodovodne mreže na našoj strani Jahorine počeli smo prošle godine ulaganjem oko 300.000 KM, koje smo zbog početka zimske turističke sezone bili prinuđeni da obustavimo. Ove godine izdvojili smo 700.000 KM. Ovo je ujedno i najkrupniji projekat koji ćemo u potpunosti realizovati ove godine“, naglasio je Gagović.

Prema njegovim riječima, uskoro će početi i izgradnja vodovodne mreže u selu Batići u naselju Kijevo, čiji stanovnici nikada nisu imali vodu, za šta je izdvojeno 70.000 KM.

„U planu je i nova podloga na igralištu Osnovne škole, novi krov na pošti, toplotna izolacija, fasada i krov na zgradi Skupštine opštine. Predviđeno je i asfaltiranje puta prema gradskom groblju, kao i nekoliko kraćih ulica, te gradnja kanalizacione mreže u Širokarima“, naveo je Gagović.

Gagović je rekao da mu je posebno drago što su obezbijeđene dovoljne količine vode za opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo povezivanjem izvorišta pitke vode „Grapski mlini“ kod Kijeva sa gradskim vodovodnim sistemom.

„Odlukom odbornika Skupštine opštine Trnovo, viškove vode građanima ove dvije opštine smo ustupili bez naknade i na to sam ponosan. Uslov je samo bio da Kijevo ima dovoljno vode, a sav višak će besplatno ići u donji dio grada. Najvažnije je to što više neće biti problema sa vodosnabdijevanjem tokom sušnog perioda“, istakao je Gagović.

Gagović je posebno istakao dobru saradnju sa Gradskom upravom Istočno Sarajevo, koja je u proteklom periodu u Trnovu sa 150.000 KM finansirala izgradnju vatrogasnog doma i nabavku vatrogasnog vozila vrijednog oko 200.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare