Za finansiranje troškova vantjelesne oplodnje 20.000 KM

0
Ilustracija

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornik raspisala je javni konkurs za sufinansiranje troškova jedne vantjelesne oplodnje, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno ukupno 20.000 KM.

Zahtjev za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje može se podnijeti do 13. septembra, saopšteno je iz Gradske uprave Zvornik.

Pravo na dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje mogu ostvariti bračni parovi koji su obavili dvije procedure na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja priznate od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, te bračni parovi koji su sami finansirali dvije procedure i koji imaju prijavljeno prebivalište na području Zvornika.

Gradska uprava Zvornik osam godina zaredom izdvaja sredstva za ovu namjenu, što je jedna od mjera u okviru pronatalitetne politike.

U prethodnih sedam godina za ove namjene izdvojeno je 150.000 KM. Sredstva su koristila 34 bračna para, a rođeno je devet beba.

Osim sufinansiranja jedne procedure vantjelesne oplodnje, iz budžeta grada Zvornika godišnje se izdvaja oko 80.000 KM za prvo i drugo rođeno dijete kada je majka nezaposlena /jednokratno u iznosu od 200 KM/, kao i za treće i četvrto rođeno dijete /jednokratno po 500 KM/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments