Za elektrifikaciju industrijske zone i povratničkih sela – pola miliona KM

0

FOČA – U projekte elektrifikacije Industrijske zone Brod i povratničkih sela u tri mjesne zajednice na području opštine Foča u naredna dva mjeseca biće uloženo više od pola miliona KM, saopšteno je iz lokalne uprave.
Vlada Republike Srpske izdvojila je 300.000 KM za elektrifikaciju Industrijske zone Brod, dok je više od 200.000 KM obezbijeđeno iz sredstava Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, zahvaljujući čemu će struja stići u sedam sela u fočanskim mjesnim zajednicama Kratine, Kozja Luka i Izbišno.

U opštini ocjenjuju da je riječ o veoma značajnim projektima jer se na taj način rješavaju problemi stari više od dvije decenije.

“Svi privredni subjekti u Industrijskoj zoni Brod konačno će imati uredno snabdijevanje električnom energijom, što je bila osnovna kočnica njihovim razvojnim planovima, dok će u sedam sela u kojima su obnovljene kuće i u koje su se vratili prijeratni stanovnici, konačno stići struja, što će bitno poboljšati kvalitet njihovog života”, navodi se u saopštenju.

Osim Vlade Republike Srpske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, projekte elektrifikacije finansijski podržava i opština Foča koja će za tu namjenu iz budžeta izdvojiti oko 15.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments