Za dvije porodice prikupljeno 2.000 KM

0

ZVORNIK – U humanitarnoj akciji Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik prikupljeno je nešto više od 2.000 KM za dvije socijalno ugrožene porodice, rekla je danas sekretar Crvenog krsta Danojka Mićić.
Akcija je sprovedena u saradnji sa marketom „Zvorničanka“, gdje su građani ostavljali novac u kutiju Crvenog krsta.

Za šestočlanu porodicu Vidaković iz Grbavaca, u kojoj dvoje djece boluje od dijabetesa, a otac im je nezaposlen, izdvojeno je 750 KM.

Mićićeva kaže da je, uz pomoć marketa „Zvorničanka“, ovoj porodici kupljen frižider, kao i ostale potrepštine za djecu, između ostalog, i hrana za dijabetičare.

Za Predraga Ristića iz Malešića, koji je distrofičar i živi od socijalne pomoći, prikupljeno je 1.270 KM.

„Od ovog novca dio je uplaćen za izmirivanje duga za električnu energiju, a u planu je kupovina frižidera, kreveta i polovnog kompjutera“, rekla je Mićićeva.

Ona je zahvalila građanima Zvornika koji su se odazvali pozivu Crevnog krsta da se pomogne ljudima koji su u stanju socijalne potrebe, dodajući da Zvorničani skoro svakodnevno doniraju garderobu.

Mićićeva je dodala da su građanima koji se Crvenom krstu obraćaju za pomoć najpotrebnija hrana, sredstva za higijenu, školski pribor, odjeća, obuća, pa i peći za grijanje i drva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare