Za dvije godine rođeno 500 beba

0

MILIĆI – U Porodilištu Specijalne bolnice „Boksit“ u Milićima od novembra 2017. godine, kada je ova ustanova formirana, do danas je rođeno 500 beba, a Miri Janković majci 500. bebe uručen je poklon bon od 1.000 KM.

„Sa ponosom ističemo da je u našem porodilištu juče rođena 500. beba. Kolektiv Bolnice upućuje najiskrenije čestitke, sa željom da bude živa i zdrava“, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Kompanije „Boksit“, koja je osnivač i vlasnik ove zdravstvene ustanove.

Iz Porodilišta ističu da je broj rođenih beba rezultat kontinuiranog nastojanja svih zaposlenih u ovoj ustanovi da budućim majkama i novorođenim bebama omoguće vrhunski medicinski tretman, uz primjenu savremenih metoda u akušerstvu.

„Ističemo da je u našem porodilištu povećan broj zahtjeva za takozvani bezbolni porođaj, odnosno porođaj u epiduralnoj analgeziji. Na takav način u proteklom periodu obavljeno je 30 odsto porođaja“, navedeno je u saopštenju.

Miri Janković /38/ iz Zvornika i njenom suprugu NJegošu ovo je četvrti sin.

Jankovićeva je rekla Srni da najstariji sin ima 21 godinu, srednji 16, a mlađi 10 godina.

„Trojicu sinova sam rodila u drugoj ustanovi, ali uslovi se ne mogu porediti sa onim u Porodilištu u Milićima. Nisam se nadala da su uslovi ovako dobri. Sve je super – i doktori i sestre i babice“, rekla je Jankovićeva, koja je uz osmjeh poručula majkama da rađaju, da bi nas bilo što više.

U protekle dvije godine porodilište iz Milića, osim trudnicama iz ove i susjednih opština, pružalo je ginekološke i akušerske usluge i trudnicama iz regije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments