Za djecu na Kosovu i Metohiji više od 1.700 vaskršnjih paketa

0
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Učenici osnovnih i srednjih škola iz opština na području Mitropolije dabrobosanske u Republici Srpskoj prikupili su više od 1.700 paketa pomoći za srpsku djecu na Kosovu i Metohiji, rečeno je Srni u Pravoslavnom centru za mlade Mitropolije dabrobosanske „Sveti Petar Sarajevski“ u Istočnom Sarajevu.

Akcija je organizovana drugu godinu uzastopno povodom vaskršnjih praznika, uz blagoslov NJegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, pod motom „Podijelimo radost Vaskrsa sa djecom Kosova i Metohije“, u organizaciji Pravoslavnog centra.

U paketima se nalazi školski pribor, higijenske potrepštine, igračke i garderoba, te vaskršnje poruke.

Iz Pravoslavnog centra kažu da je akcija pokrenuta povodom predstojećeg najvećeg pravoslavnog praznika – Vaskrsenja Hristovog, kako bi djeca u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, koja žive u veoma teškim uslovima, znala da djeca iz Srpske misle na njih.

„Svi smo mi, kao hrišćani, pozvani da činimo djela milosrđa i ljubavi, i to je najljepši način iskazivanja svog identiteta kao hrišćanskog“, poručili su iz Centra.

Paketi će biti dostavljeni Kancelariji za dobrotvorni rad Eparhije raško-prizrenske, koja će ih podijeliti djeci na Kosovu i Metohiji tokom vaskršnjih praznika.

Iz Pravoslavnog centra zahvalili su na uspješno sprovedenoj akciji direktorima, nastavnom osoblju i vjeroučiteljima osnovnih i srednjih škola, kao i opštini Istočno Novo Sarajevo, humanitarnoj organizaciji „Vorld vižn“ i pekari „Zlatno zrno“ iz Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments