Za đake izvedena edukativna predstava „Mirka“

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas je izvedena edukativna predstava „Mirka“ u kojoj glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske kroz igru i zabavu uče djecu o bezbjednom ponašanju u saobraćaju.

Predstavnik Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Nikola Torbica istakao je da je ove predstava namijenjena djeci prvog, drugog i trećeg razreda osnovne škole.

Torbica je naveo da učenici na kraju predstave dobijaju saobraćajno-obrazovne slikovnice i bojanke u kojima su navedena pravila ponašanja u saobraćaju, odnosno ono šta ne smiju da rade.

On je istakao da će predstava sutra biti odigrana na Sokocu, a dan kasnije u Višegradu i Novom Goraždu, dodavši da je planirano izvođenje u 20 jedinica lokalne samouprave.

Portparol Auto-moto saveza Republike Srpske Perica Pećanac istakao je da već pet godina realizuju predstavu „Mirka“, s ciljem upoznavanja đaka o osnovnim pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju, te da ju je do sada pogledalo više od 15.000 mališana.

„Riječ je o saobraćajno-preventivnoj predstavi gdje glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske na interektivan način prolaze, zajedno sa djecom, kroz takozvanih 10 pravila koja život znače“, istakao je Pećanac i dodao da kroz ove cikluse žele da osposobe đake za učešće u saobraćaju i da se smanji broj stradale djece u saobraćaju.

Ministarstvo saobraćaja i veza, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez Republike Srpske od 2014. godine realizuju obrazovnu predstavu „Mirka“ koja doprinosi unapređenju saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece ranog školskog uzrasta.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare