Za devet mjeseci nije zabilježeno vršnjačko nasilje

0

ZVORNIK – U proteklih devet mjeseci ove godine nije zabilježeno nijedno vršnjačko nasilje na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik, rekao je portparol ove uprave Miljan Bobar.

Nakon predavanja o temi “Sprečavanja vršnjačkog nasilja i drugih oblika maloljetničke delinkvencije”, koje su pripadnici Policijske uprave Zvornik održali danas učenicima zvorničke Osnovne škole “Sveti Sava”, Bobar je rekao da će na području Uprave ove aktivnosti biti nastavljene.

Riječ je o predavanju u okviru akcije “Spriječimo vršnjačko nasilje”, koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, a prema Bobarevim riječima, predavanje će biti organizovano za učenike svih osnovnih i srednjih škola na području ove uprave, a ove aktivnosti biće usmjerene i prema roditeljima i nastavnom i rukovodnom kadru u školama.

Direktor osnovne škole “Sveti Sava” Radomir Petrović naglasio je da u ovoj školi preventivno djeluju putem pedagoško-psihološke službe, kao i različitim predavanjima.

On je podsjetio da se u školi realizuje i projekat Pedagoškog zavoda Republike Srpske pod nazivom “Briga o djeci – zajednička odgovornost i obaveza”, čiji je cilj obezbjeđenje bezbjednog i podsticajnog okruženja za rast i razvoj djece u vaspitno-obrazovnom sistemu Republike Srpske.

Petrović je rekao da su u ovaj projekat uključeni i predstavnici lokalne zajednice, Centar za socijalni rad, policija i škola i naglasio da sva pitanja koja se pojave u toku jednog mjeseca razmatra nadležna komisija, dok se mjesečni izvještaji šalju Pedagoškom zavodu Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments