Za cjelodnevni boravak prijavljeno 50 djece

0

SOKOLAC – U sokolačkoj Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za cjelodnevni boravak u narednoj pedagoškoj godini prijavilo se 50 mališana, koji će biti raspoređeni u pet vaspitno-obrazovnih grupa.

Direktor ove ustanove Biljana Kosorić rekla je Srni da su prema broju prijavljene djece bili stečeni uslove za rad u šest vaspitno-obrazovnih grupa, ali da će zbog ustupanja prostora Osnovnoj školi “Sokolac” djeca biti raspoređena u pet grupa.

“Osnovna škola je izrazila potrebu za rad u jednoj od prostorija u Ustanovi za predškolsko, zbog upisa većeg broja prvačića, tako da je udovoljeno njihovom zahtjevu”, navela je Kosorićeva.

Ona je dodala da se u narednoj pedagoškoj godini u sokolačkom vrtiću neće moći udovoljiti svim zahtjevima roditelja djece, pa će rad i organizacija ostati na prošlogodišnjem nivou.

U sokolačkom vrtiću, zbog godišnjih odmora i smanjenog broja djece u julu i avgustu, vaspitači rade sa četiri grupe mališana.

Konkurs za prijem djece u ovu ustanovu u narednu pedagošku radnu godinu objavljen je krajem maja i početkom juna.

Pedagoška radna godina u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje počinje 1. septembra i sve je, prema riječima direktora, spremno za doček mališana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments