Za 55 preduzetnika 90.000 KM podsticaja

0

Rukovodstvo opštine Pale održalo je danas sastanak sa 55 preduzetnika sa područja ove lokalne zajednice kojima su dodijeljeni podsticaji ukupne vrijednosti 90.000 KM.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da će sredstva iduće sedmice biti uplaćena na račune preduzetnika.

„Drago mi je da smo obuhvatili svih 55 preduzetnika koji će zaposliti određen broj radnika ili nabaviti osnovna sredstva za svoju djelatnost. Pokušaćemo da povećamo iznos sredstava za iduću godinu i broj korisnika“, naveo je Jugović.

Prema njegovim riječima, opštinska uprava pokazuje da brine o svojim preduzetnicima jer je cilj da se domaći proizvođači, zanatlije i drugi zadrže na ovim prostorima budući da se traži radnik više u svakom segmentu, počevši od građevinarstva.

Jugović kaže da je ovo prvi put da opština Pale potpisuje ovakve podsticaje.

Jedan od korisnika podsticaja u preduzetništvu Andrea Vukadin zahvalila je rukovodstvu opštine što im je pružena prilika da apliciraju za ovaj podsticaj.

Ona je dodala da je sredinom avgusta otvorila cvjećaru i da joj podsticaj mnogo znači da bi pokrila troškove pokretanja biznisa, opremanja prostora i nabavke robe.

Jedan od korisnika podsticaja Stefan Knežević kaže da 12 godina drži
auto-praonicu, da je sada malo proširio biznis i otvorio vulkanizersku radnju, te da je dobro što su ovaj put podsticaje dobili svi prijavljeni korisnici.

(www.palelive.com / Srna / Foto M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare