Za 18. rođendan – Pet predstava i četiri monodrame

0

ISTOČNO SARAJEVO – Međunarodni festival malih scena i monodrame /MEFEMM/ Istočno Sarajevo proslaviće svoj 18. rođendan od 3. do 7. decembra izvođenjem pet dramskih predstava i četiri monodrame.

Selektor festivala LJubo Božović rekao je da je Stručni žiri 18. MEFEMM-a od 37 prijava izabrao pet dramskih predstava – „FaVi tetar“ Beograd izvešće predstavu „Divan dan“, Narodno pozorište Republike Srpske predstavu „Žiranti“, Balkan novi pokret i Pozorište na Terazijama predstavu „Čaj od jasmina“, Narodno pozorište Leskovac predstavu „Polovnjače“, a Hercegnovsko pozorište predstavu „Plan B“.

Božović je novinarima rekao da je od 17 prijava za monodrame žiri odabrao četiri, pa će biti izvedeni „Naši dani“ u izvođenju Radoslava Milenkovića, „Zoran Radmilović“ Ivana Tomaševića, „Ja kao gola“ Jovane Đorić i „Franše d’Epere na južnom bulevaru“ Jovice Jašina.

On je naglasio da će posjetioci Festivala biti u prilici da se sretnu sa poznatim glumcima poput Slobodana Bode Ninkovića, Milorada Mandića Mande, Suzane Petričević, Jelisavete Orašanin, LJubomira Bulajića i drugih.

Najbolje predstave i glumce ocijeniće stručni žiri u sastavu profesori Luka Kecman i Milanka Babić i književnik Jovanka Stojčinović-Nikolić.

Direktor MEFEMM-a Nedeljko Zelenović rekao je da je zadovoljan velikim interesovanjem pozorišta, pozorišnih grupa i glumaca iz Republike Srpske, BiH i regiona za učešće na na jednoj od najstarijih dramskih festivalskih manifestacija u Republici Srpskoj, koja se održava 18. put.

Na podršci, razumijevanju i pomoći za organizaciju Festivala Zelenović se zahvalio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, gradu i Turističkoj organizaciji Istočno Sarajevo, opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, kao i ostalim pokroviteljima, sponzorima i prijateljima, među kojima je Novinska agencija Republike Srpske SRNA.

Zelenović je naglasio da finansijske poteškoće i neizvjesnost obezbjeđivanja sredstava za organizaciju Festivala, iako je riječ o manifestaciji koja ima veoma visok stvaralački i umjetnički rejting u širem okruženju, i ove godine opterećuju rad organizatora.

„Ipak, održavanje Festivala neće doći u pitanje, a svi oni koji se odluče da pogledaju neku od vrhunskih predstava koje im nudimo, neće zažaliti i sigurno će uživati u vrhunskim glumačkim interpretacijama, kao i svih ovih godina“, poručio je Zelenović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare