Za 17 odsto manje slučajeva narušavanja javnog reda

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u prva tri mjeseca ove godine registrovano je 89 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je za 17,6 odsto manje u odnosu na isti period lani, rekla je Srni portparol Centra Danka Tešić.

Tešićeva je istakla da je u navedenim narušavanjima javnog reda i mira evidentirano 118 prekršaja ili 13,9 odsto manje u odnosu na uporedni period.

“Zbog počinjenih prekršaja, protiv 122 lica podneseno je 28 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i uručeno 80 prekršajnih naloga”, istakla je Tešićeva, dodavši da je u odnosu na upredni period broj počinilaca prekršaja manji za 22 ili 15,3 odsto.

Tešićeva je naglasila da su među počiniocima evidentirana 23 povratnika u činjenu prekršaja i dva maloljetnika, što je za devet maloljetnika manje u odnosu na uporedni period.

Ona je naglasila da je u prva tri mjeseca ove godine prijavnjeno 17 slučajeva nasilja u porodici, podneseno osam izvještaja nadležnom tužilaštvu, osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i na licu mjesta uručen prekršajni nalog protiv 20 nasilnika, od čega 17 muškaraca i tri žene.

“Ragistrovano je 25 žrtava nasilja u porodici, među kojima četvoro djece starosti 14 godina, a posljedice nasilja su lake tjelesne povrede”, rekla je Tešićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments