Za 17 mjeseci zbog droge uhapšeno 47 lica

0

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u proteklih 17 mjeseci oduzeto je 14 kilograma marihuane, 100 grama kokaina, 650 grama spida, šest grama heroina i veća količina tableta ekstazi, rekla je portparol ove uprave Vesna Stokanović.

Ona je izjavila novinarima da je policija u proteklih 17 mjeseci registrovala 177 slučajeva zloupotrebe droge koje je izvršilo 196 lica, od kojih je 47 uhapšeno.

„Od 177 slučajeva, 21 ima obilježje krivičnog djela. Okružnom javnom tužilaštvu podneseno je 20 izvještaja protiv 40 lica“, naglasila je Stokanovićeva.

Ona je podsjetila i na veliku akciju u kojoj je policija iz Istočnog Sarajeva zajedno sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, zaplijenila oko 900 kilograma marihuane.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo dijelili su letke pod nazivom „Odupri se virtuelnim izazovima“, sa ciljem podizanja svijesti građana o štetnosti opijata.

Ona je apelovala na građane da, ukoliko imaju saznanja o zloupotrebi narkotika, to prijave na besplatan broj 122 ili u najbližu policijsku stanicu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare