Za 11 mjeseci iz saobraćaja isključeno 970 pijanih vozača

0
Za 11 mjeseci iz saobraćaja isključeno 970 pijanih vozača

ZVORNIK – Na području nadležnosti Policijske uprave Zvornik u proteklih 11 mjeseci iz saobraćaja je isključeno 970 vozača koji su bili pod dejstvom alkohola, rekao je danas portparol ove uprave Miljan Bobar.

On je naglasio da će Policijska uprava i u narednom periodu nastaviti da preduzima preventivne i represivne mjere s ciljem poboljšanja bezbjednosti saobraćaja.

Bobar je apelovao da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise kako bi zaštitili sebe i druge.

U Zvorniku je danas prezentovana preventivna kampanja pod nazivom „Proslavi odgovorno! Ako misliš piti, vozač nemoj biti!“ s ciljem povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja i smanjenja broja vozača koji u saobraćaju učestvuju pod dejstvom alkohola.

Pripadnici Policijske uprave Zvornik su, u okviru kampanje, dijelili promotivni materijal o bezbjednosti saobraćaja, a pojedini Zvorničani su isprobali i „pijane“ naočare koje simuliraju koliko je opasno upravljati vozilom pod dejstvoma alkohola.

Kampanju u periodu od 15. decembra ove do 31. januara 2018. godine sprovode ministarstva saobraćaja i veza i unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske, Auto-moto savez, Republička uprava za inspekcijske poslove i jedinice lokalne uprave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare