Jedna od najvećih jugoslovenskih i srpskih rok grupa je večeras pred nekoliko hiljada ljudi održala koncert u okviru „Gospojinskih svečanosti“.

Legendarna „YU grupa“ se predstavila sa nekoliko novih pjesama, ali je i podsjetila na čuveno razdoblje jugoslovenske rok scene kada su nastali neki od njihovih najvećih hitova.

„Dobro veče Pale! Prvi put smo ovde, nadamo se ne i poslednji“, obratio se Dragi Jelić publici i počela je svirka koja je trajala puna dva sata.

Publiku su sačinjavale sve generacije. Bilo je mnogo djece, ali i onih koji su rasli sa grupom od početka i koji su putovali daleko samo da bi čuli Dragog i Žiku Jelića, gitaru Petra Jelića i bubnjeve Igora Maleševića.

Hit „Dunavom još šibaju vetrovi“ učinio je da i oni najstegnutiji vrlo brzo iz srca puste glas i uživaju u čarobnoj večeri.

Na trgu ispred Sabornog hrama Svetog Arhangela Gavrila, smjenjivali su se hitovi Pustinja, Kome se raduješ, Crni leptir, Čudna šuma, Mornar…

Rok balade su mijenjale brže pjesme, pa su se brojni fanovi dobro zagrijali u prijatnoj avgustovskoj večeri na Palama.

Koncertu je prethodio nastup paljanske grupe „Bitange i princeza“, koja je dobro „pripremila“ publiku, instrumente i pobrala velike aplauze.

Koncert YU grupe je organizovan u okviru slavskih svečanosti, a generalni pokrovitelj je Opština Pale.

U subotu. 27. avgusta u 21.00 čas koncert će održati „OK Band“.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
11 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bilo je fantastično!!!

Sva cast na izbor grupe! Pale nikada nisu bile mjesto gdje je vladao kic i sund!

kako bolan nisu?

Еве баш синоћ ОК Бенд у пратњи кафанске пјеваљке потврди ваш став

Ovo ljeto se najzad nešto dešava u Palama. Sve pohvale

Свуда концерти, дешавања само у Лукавици све помрло.

Super koncert! Bravo za organizatora.Ja sam se sinoc osjecao kao da je neko lonacno upalio svijwtlo u nasem gradu!

Odličan koncert legendarne YU grupe, atmosfera i štimung za pamćenje. Sve pohvale organizatoru za angažman.

Bravo Pale

U prvim redovima se nalazila i „neformalna grupa građana“ koja je tražila otkazivanje ovog odličnog događaja, sa svim svojim pokroviteljima. I oni su ostali bez daha, a ovakvih događaja će sigurno biti još. Već vidim i nova gostovanja u Palama. Ministarke – 10. septembra. 🙂

Ako je YU grupa, žive legende, da ne bude zabune, inicirala dolazak Ministarki ili sličnih njima na Pale, bolje da se koncert nije ni održ’o. A neko gore napisa „синоћ ОК Бенд у пратњи кафанске пјеваљке потврди ваш став“, e dolazak Ministraki će izgleda potvrditi svu besmislenost Pala.