Vuković: Zaslužili smo obilježja olimpijskog grada

0

Na kružnoj raskrnici ulica Stefana Nemanje i Cara Lazara u opštini Istočno Novo Sarajevo postavljeni su olimpijski krugovi, a gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković ocijenio je da je ovaj grad zaslužio da dobije olimpijska obilježja.

Vuković je istakao da je grad finansirao izradu i postavljanje olimpijskih krugova, te da Istočno Sarajevo treba da ima obilježja kojima će pokazati da je riječ o olimpijskom gradu, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Olimpijski krugovi koje je postavio grad Istočno Sarajevo uvijek će nas podsjećati da smo dio velikih manifestacija, ali i motivisati da tragamo za novim afirmativnim događajima“, naveo je Vuković.

Grad Istočno Sarajevo će olimpijske krugove na trajno korištenje ustupiti opštini Istočno Novo Sarajevo.

Gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo domaćini su zimskog Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/ 2019, koji je otvoren u nedjelju, 10. februara, a ceremonija zatvaranja zakazana je večeras za 19.30 časova ispred zgrade Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Na ceremoniji zatvaranja obratiće se predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a prisustvovaće predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, kao i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik DŽaferović.

EJOF 2019 okupio je više od 1.500 mladih sportista iz 46 evropskih zemalja koji su se takmičili u osam sportova – alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

(www.palelive.com / Srna / Foto Avaz)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare