Vuković: Video-nadzor za bezbjedniji grad

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković najavio je večeras da će biti realizovan projekat video-nadzora za bezbjedniji grad, što podržavaju odbornici svih političkih partija iz svih šest opština.

Vuković je na godišnjem prijemu za novinare istakao da je prošla godina bila uspješna, bez obzira što je bila izborna i puna izazova, da je gradska uprava uspjela da vodi politiku mira i nije slala otrovne strelice prema bilo kojoj instituciji i političkoj partiji.

„U teškim okolnostima smo donijeli odluke koje su podržali odbornici svih političkih partija iz svih šest opština, što je zaista rijetkost. Mi smo pokazali da se možemo okupiti oko određenih interesa na području grada, a jedan od projekata koji će biti realizovan je video-nadzor za bezbjednije Istočno Sarajevo“, istakao je Vuković.

On je naveo da će ovu godinu obilježiti zimski Evropski olimpijski festival mladih /EJOF/, kao i realizovanje važnih projekata za građane svih šest opština.

Vuković je podsjetio da će od 9. do 16. februara gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo biti domaćini EJOF-a kada se očekuje prisustvo mladih iz 46 zemalja, te oko 1.100 takmičara koji će se nadmetati u osam disciplina, kao i više od 3.000 gostiju koji će biti u pratnji takmičara i drugih posjetilaca.

„Grad će iskoristiti EJOF da na najbolji način promoviše svoje turističke potencijale“, izjavio je Vuković i izrazio nadu da će i mediji to ispratiti na najbolji način.

On je napomenuo da će ova godina biti obilježena i realizacijom važnih projekata za građane Istočnog Sarajeva koji će biti finansirani iz kreditnog zaduženja.

„Riječ je o odluci Skupštine grada da finansira dvadesetak projekata sa 3,3 miliona KM, a projekti su raspoređeni na području svih šest gradskih opština, čijom realizacijom će se poboljšati uslovima života građana“, istakao je Vuković.

Vuković je napomenuo da grad Istočno Sarajevo može bez problema da podnese taj kredit jer je stepen zaduženosti devet odsto, a zakonska mogućnost je da se gradovi i opštine mogu zaduživati do 18 odsto.

On je naveo da je Istočno Sarajevo važno kako za stvaranje Republike Srpske, tako i za kompletan istočni dio Srpske, te da je najpoželjnije mjesto za život na prostoru od Bijeljine do Trebinja.

Vuković je zahvalio novinarima na podršci i objektivnom i izvještavanju sa događaja na području Istočnog Sarajeva što je doprinijelo pozitivnoj afirmaciji grada, izrazivši nadu da će tako biti i ubuduće.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare