Vuković: „Trka kroz Srbiju“ opet startuje iz našeg grada

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potvrdio je Srni da su biciklistički savezi Srbije i Republike Srpske odlučili da Međunarodna bisciklistička „Trka kroz Srbiju“ ponovo startuje iz Istočnog Sarajeva, što je potvrda da je grad u 2019. godini bio uspješan domaćin ovog velikog sportskog događaja.

Vuković je naglasio da je posebno važno da će cilj trke biti u Novom Sadu, prijateljskom gradu Istočnog Sarajeva, a oba grada imaju ambiciju da razvijaju turizam i povećaju broj posjeta turista.

„Zbog toga ova trka ima svoju važnu promotivnu ulogu, budući da je prati veliki broj medija. To garantuje uspjeh kada je riječ o promociji grada i njegove turističke ponude“, rekao je Vuković.

On je podsjetio da je prilikom obilježavanja 1. februara – Dana grada Novog Sada iskoristio priliku da razgovara sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem o ovim aktivnostima i složni su da se biciklističkom trkom promovišu zdrav život, sport i turizam.

Vuković je naglasio da je u međunarodnom kalendaru naznačeno da trka počinje 25. juna iz Istočnog Sarajeva, a onda u svojim dionicama, kojima putuje preko Zlatibora, Mionice, Beograda, u Novi Sad stiže 28. juna, kada je planirano proglašenje pobjednika.

„Ovo je još jedan u nizu velikih događaja koji se dešavaju na području Istočnog Sarajeva, gdje spajamo nekoliko naših interesa – prije svega turizam i sport. Mislim da je ovo pravi način da radimo takve stvari“, istakao je Vuković.

Biciklistička „Trka kroz Srbiju“ je sportski događaj sa dugom tradicijom, a prvi put je organizovana 1939. godine.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare