Vuković: Saborni hram na Palama od nacionalnog značaja

0
Vuković: Saborni hram na Palama od nacionalnog značaja

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom organizovao je juče, u sjedištu Mitropolije dabrobosanske u Sarajevu, prijem za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića i načelnike gradskih opština.

Mitropolit je predstavnike gradske i opštinskih vlasti pozvao na saradnju i zajednički rad za dobrobit naroda i Srpske pravoslavne crkve.

Razgovarano je i o konkretnim projektima vezano za izgradnju određenih vjerskih objekata na području grada.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković zahvalio je mitropolitu na prijemu , istakavši zadovoljstvo zbog činjenice da je izgradnja Sabornog hrama Sv.Arhangela Gavrila na Palama označena kao prioritet.

„Posebno nam je važno što je to postavljeno kao nacionalno, a ne lokalno pitanje, jer je riječ o grandioznom vjerskom objektu koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji-predivnom paljanskom šetalištu i Studentskom trgu“, istakao je Vuković.

Vuković je naglasio da su Pale rodno mjesto Republike Srpske,koje ima istorijsku važnost, što stvara obavezu svih prema ovom pitanju.

Konstatovano je da je veoma važno završiti gradnju i drugih hramova na području grada, te da će u narednom periodu tome biti posvećena posebna pažnja.

Utvrđeno je da u narednom periodu bude donesena odluka o namjeni i sadržajima eparhijskog centra u Lukavici, u pristoru bivše kasarne Slaviša Vajner Čiča.

(www.palelive.com / gradistocnosarajevo.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare