Vuković pozvao građane da glasaju na izborima u Srbiji

3

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković pozvao je građane Istočnog Sarajeva koji imaju dvojno državljanstvo i ispunjavaju potrebne uslove da ostvare svoje biračko pravo i glasaju na izborima u Srbiji.

Vuković je pozvao i ostale građane Republike Srpske koji, osim državljanstva BiH, imaju državljanstvo Srbije, da izađu na glasačka mjesta i daju svoj glas nekom od kandidata za Skupštinu Srbije i kandidatima u lokalnim samoupravama, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Ne treba podsjećati koliko su značajni naši odnosi sa Srbijom i specijalne, paralelne veze koje imamo. Moram da podsjetim naše građane da Hrvati iz zapadne Hercegovine svojim glasom u znatnoj mjeri utiču i na ishod glasanja u Hrvatskoj“, naveo je Vuković.

Vuković ističe da bi to trebalo da postane praksa građana Republike Srpske, a o svemu što je potrebno za ostvarivanje biračkog prava mogu da se informišu u Ambasadi Srbije u Sarajevu, kao i konzulatima.

U Srbiji će 21. juna biti održani parlamentarni izbori, izbori za pokrajinski parlament u Vojvodini i većinu skupština lokalnih samouprava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Smatram da je nekorektno da se mješamo u političke i unutrašnje stvari Srbije, pogotovu ne da utičemo na njihovu izbornu volju, bez obzira što imamo na to pravo po osnovu dvojnog državljanstva. Neka građani Srbije odlučuju o svojoj sudbini, kao što i mi treba da odlučujemo o svojoj!

Nisu sretni ni Hrvati u Hrvatskoj što im na izborni rezultat presudno utiču Hrvati iz BiH.
Pravo dvojnog državljanstva daje mnoge privilegije, pa mislim da zbog tog prava ne treba još da „vodimo“, odnosno, utičemo na njihovu politiku.

Sama tvoja recenica da daje mnoge orivilegije al eto ne treba da se glasa, govori da si samo napisao komentar da bi nesto rekao. Nema veze dal to ima veze sa pamecu. Gkedaj crtane filmove jer tu je svijet kakvim ga zamisljas. Vjeruj, bolje je cutati.

Nepotrebna tema, da bi mogli glasati na izborima u Srbiji, potrebno je imati prijavljeno prebivalište u Srbiji, još morate podnijeti zahtjev za upis u birački spisak u Srbiji. Hrvati imaju pravo da glasaju bez ovih uslova i još mnoga druga prava koja im daje Hrvatska. Tako, umjesto da pozivate na glasanje (kao i druga strana putem bilborda mladog džudiste sa placevima po Jahorini i prebivalištem u Beogradu), bolje da gledate da nama ovdje poboljšate uslove, glasamo i za vas, pa kakva nam korist