Vuković organizovao prijem za učenike generacije

1

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković organizovao je tradicionalni prijem za učenike generacije srednjih škola sa područja grada, ističući da je to prilika da se oda priznanje najboljima i uruče određeni novačni iznos, kao i prigodni pokloni.

„Ovi učenici zaslužuju sve pohvale, čestitam im na ostvarenim rezultatima. Za njihov uspjeh dužni smo odati poštovanje njihovim nastavnicima, roditeljima i direktorima škola, koji zajedno učestvuju u njihovom obrazovnom procesu“, naglasio je Vuković.

On je naveo da je sa učenicima razgovarano i o nastavku školovanja, izrazivši nadu da će grad biti u prilici da im pomogne i u narednom periodu, posebno u okviru stipendiranja.

„Izražavam zadovoljstvo što će od njih četvoro troje studirati na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, dvoje na Elektrotehničkom i jedno na Filozofskom fakultetu. Poštujemo to što će četvrti učenik studirati u Beogradu, ali se nadamo da će se vratiti u naš grad i dati svoj doprinos u razvoju naših lokalnih zajednica i Republike Srpske“, istakao je Vuković.

On je najavio da bi uskoro trebalo da bude sprovedena procedura za stipendiranje studenata prvog ciklusa, ali i za naučnoistraživački rad, kao i prošle godine.

Učenik Gimnazije Srednjoškolskog centra Pale Stefan Malbašić zahvalio je gradonačelniku što je prepoznao njegov, kao i angažman njegovih kolega, ističući da je to veliki podsticaj za dalji rad.

„Na takmičenja iz matematike krenuo sam od četvrtog razreda osnovne škole, pa sve do kraja srednjoškolskog obrazovanja. Za uspjeh je potrebno mnogo rada i truda. Smatram da se talenti ne rađaju, nego stvaraju. Uz dobru organizaciju sve se može postići“, rekao je Malbašić, koji planira da upiše Matematički fakultet u Beogradu.

Učenica Gimnazije iz Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža Vesna Bjeloglav rekla je da je diploma učenika generacije na kraju srednjoškolskog obrazovanja odraz kontinuiranog rada tokom četiri godine.

„Planiram da upišem Elektrotehnički fakultet na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu“, naglasila je Bjeloglav.

Prijemu za učenike generacije u Srednjoškolskim centrima „Vasilije Ostroški“ sa Sokoca, Srednjoškolskog centra Pale, Srednjoj školi „28. juni“ Istočno Novo Sarajevo i Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Danko Vučetić i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Neso je ljudina