Vuković: Od 3. januara besplatan prevoz djece na Jahorinu

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je danas na Palama da je grad sa 30.000 KM sufinansirao privatne prevoznike koji će od 3. januara do 15. aprila svakodnevno obavljati redovan autobuski prevoz sa područja Istočnog Sarajeva do Jahorine.

Vuković je na konferenciji za novinare na Palama rekao da će te linije biti i komercijalne za sve stanovnike Istočnog Sarajeva, a sa druge strane biće besplatne za djecu, učesnike programa besplatnog skijanja prema utvrđenim spiskovima koje definišu opštine.

Onje istakao da će ovako biti zadovoljen i program besplatnog skijanja na Jahorini, a sa druge strane bitno je da postoji i komercijalna linija zbog cijele regije.

„I ranije sam najavio da će grad, u skladu sa svojom nadležnošću, obezbijediti prevoz za šest opština u sastavu grada, te obezbijediti dvije autobuske linije. Jedna linija će ići na relaciji Istočno Sarajevo-Pale-Jahorina, a druga Sokolac-Pale-Jahorina“, naglasio je Vuković i dodao da će na taj način biti pokriven cijeli Grad Istočno Sarajevo.

Prema njegovim riječima, vrijeme polaska sa autobuske stanice u Istočnom Sarajevu biće u 8.20 časova, sa stanice Pale u 9.10 časova, a povratak u 15.00 časova ispred starog hotela „Jahorina“. Polazak sa autobuske stanice Sokolac biće u 7.30, sa autobuske stanice Pale u 8.15 časova, dok se povratak očekuje u 15.00 časova.

„U sklopu svih ovih dešavanja na Jahorini, dobro je da se ima ponovo uspostavljen redovan autobuski prevoz. Grad je pomogao i komercijalnu liniju Krupac – Ravna planina koja je važna zbog nedavno otvorene gondole i ukupnog razvoja ski-centra koji se nalazi u okolini Pala“, rekao je Vuković i naveo da će biti četiri polaska i povratka u različitim terminima.

Vuković je istakao da je to vrlo važno jer žele da se zajedno razvija turizam cijelog grada Istočno Sarajeva i Jahorine i Ravne planine, kao i svih ostalih mikro-destinacija.

On je napomenuo da je ova godina za grad Istočno Sarajevo bila uspješna, pozitivna poslovna godina bez deficita i to je odraz odgovorne finansijske politike u gradu, a ne viška novaca.

Vuković je čestitao svim građanima Istočnog Srajeva novogodišnje i božićne praznike, Dan Republike i da imaju puno uspjeha u životu.

Direktor Turističke orgranizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić istakao je da je puno stvari urađeno na Jahorini, te da će ovu dodatnu zimsku turističku sezonu krasiti bogat zabavni program.

On je dodao da je potvrda svega toga i koncert Željka Joksimovića koji će se održati večeras ispred hotela „Bistrica“ i zato poziva sve građane koji nisu odlučili gdje će da provedu „najluđu noć“ da dođu na Jahorini jer garantuju dobru zabavu.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić je u novembru sa predstavnicima šest opština Istočnog Sarajeva potpisao ugovore o besplatnom skijanju za djecu sa područja opština ovog grada, a potpisivanju je prisustvovala i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je podržala aktivnosti Olimpijskog centra „Jahorina“ s ciljem da djecu sa područja grada Istočnog Sarajeva zbliže s Jahorinom.

LJevnaić je prilikom potpisivanja istakao da OC „Jahorina“ želi da podstakne što veći broj djece da se bave skijanjem. „Cilj nam je da što više djece dođe na Jahorinu, da ovu planinu zavole i doživljavaju kao svoju, te da prve skijaške korake naprave upravo ovdje. Za ovu sezonu smo pripremili dva novija ski-vrtića“, rekao je tada LJevnaić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments