Vuković: Nastavak podrške uspješnim klubovima i sportistima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković kaže da grad organizovano i sistematski pomaže sport, što je uređeno i pravilnikom, te da će i dalje podržavati sportske ekipe i pojedince koji postižu dobre rezultate na takmičenjima na nivou Republike Srpske, BiH i međunarodnim takmičenjima.


Vuković je poslije današnjeg prijema za članove Rukometnog kluba „Slavija“ i ženskog Odbojkaškog kluba „Jahorina“, te Smučarsko-planinarskog društva „Jahorina“ istakao da su ovi sportski kolektivi ostvarili velike uspjehe i da zaslužuju podršku grada.

Prema Vukovićevim riječima, Rukometni klub „Slavija“ se plasirao u Premijer ligu BiH, što je važan korak u napretku rukometnog sporta na nivou grada, izrazivši nadu da će postizati dobre rezultate i u narednom periodu.

Vuković je rekao da se ženski Odbojkaški klub „Jahorina“ sa Pala takmiči u Premijer ligi BiH, a ovaj klub će biti tehnički organizator Balkanskog juniorskog prvenstva u odbojci, koje će biti održano u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ na Palama od 27. juna do 2. jula.

On je izrazio zadovoljstvo što će ovo veliko takmičenje biti održano na području Grada Istočno Sarajevo, te pozvao građane da podrže odbojkaški sport i organizaciju ovakvog takmičenja.

Vuković je podsjetio da je Smučarsko-planinarski klub „Jahorina“ u posljednjih pet godina najuspješniji u zimskim sportovima na nivou BiH, što je, po njemu, respektabilan rezultat.

„U prethodnih 15 godina bilježe velike rezultate u alpskom skijanju, članovi ovog kluba bili su i učesnici zimskih olimpijskih igara, te prvaci BiH i Republike Srpske, a osvajali su i prva mjesta na drugim nivoima“, naglasio je on.

Vuković je istakao da ovaj klub zaslužuje pohvale, jer organizuje veliki broj skijaških trka u alpskim disciplinama na Jahorini, što doprinosi razvoju turizma i gdje dolaze mnogobrojne sportske ekipe sa Balkana.

Predsjednik ženskog Odbojkaškog kluba „Jahorina“ Branislav Blagojević rekao je da je ovaj klub formiran 1978. godine i da ima dugu tradiciju.

„Klub je i u ranijem periodu bio premijerligaš, ali sa jednom smjenom generacija ovaj status je izgubljen. Ipak, ponovo smo se plasirali u Premijer ligu BiH“, naglasio je on.

Prema njegovim riječima, klub okuplja 60 djevojčica različitih uzrasta i takmiči se u svim kategorijama, od pionirki, juniorki, kadetkinja i seniorki, te postiže zapažene rezultate.

„Naša škola odbojke je prepoznatljiva i traje dugo. Sa mladim odbojkašicama rade tri trenera i postižu dobre rezultate“, rekao je Blagojević.

Vladimir Lučić iz Smučarsko planinarskog društva „Jahorina“ kaže da ovaj klub broji više od 40 takmičara i da je rad organizovan u svim selekcijama od cicibanskih do seniorskih.

On je dodao da klub niz godina osvaja Kup BiH, a da je prošle godine proglašen za najbolji klub u BiH.

Lučić je napomenuo da je klub organizator velikih takmičenja i da je prošle godine petnaesti put organizovan FIS Kup „Jahorina“ i da će u narednom periodu tradicija biti nastavljena.

Prema njegovim riječima, klub će u 2019. godini biti tehnički organizator takmičenja u alpskim disciplinama, koje će biti održano na Jahorini.

Lučić je istakao da je skijašica ovog kluba Žana Novaković dva puta učestvovala na Zimskim olimpijskim igrama.

„Klub ima i potencijalne kandidate koji će učestvovati na narednim olipijskim igrama, a to su Marko Šljivić i Žana Novaković. Očekujemo i da će najbolja juniorka Maja Tadić uspjeti da im se priključi na ovim igrama“, naveo je Lučić.

Trener Rukometnog kluba „Slavija“ Boris Tešanović podsjetio je da je klub osnovan prije sedamnaest godina i da su ove godine napravili istorijske uspjehe.

„Ove uspjehe ostvarili smo na dva fronta – osvojili prvo mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske i plasirali se prvi put u Premijer ligu BiH, a igrali smo i u finalu Kupa Republike Srpske i bili drugi“, rekao je on.

Rezultat tim je veći, dodao je Tešanović, jer smo imali teže uslove za rad u odnosu na ostale ekipe, od finansijskih do tehničkih, ali smo uspjeli da se s tim izborimo.

Prema njegovim riječima, planirano je da nastave školu rukometa i da unaprijede rad sa mlađim uzrastima.

Trenutno klub broji 100 dječaka, a već godinu dana radi i škola ženskog rukometa za mlađe uzraste.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare