Vuković: Istočno Sarajevo nikad neće biti u sastavu Sarajeva

0

Istočno Sarajevo nikada neće postati dio administrativnog područja grada Sarajeva, kako je to predviđeno u deklaraciji SDA, izjavio je danas Srni gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i ukazao da je ovakva politika otjerala iz Sarajeva 200.000 ljudi.

Komentarišući deklaraciju SDA, kojom je, između ostalog, predviđeno da administrativno područje grada Sarajeva obuhvati cjelokupnu teritoriju prijeratnog Sarajeva, što uključuje i prostor Istočnog Sarajeva, Vuković kaže da postoji više razloga zašto se tako nešto nikada neće dogoditi i podsjetio da je za odbranu Srpskog Sarajeva živote dalo 4.000 ljudi.

„To je broj koji nas obavezuje da u miru sačuvamo ono što su naši borci stekli u ratu, a to je sloboda srpskog naroda, sloboda sarajevskih Srba i opstanak Srpskog Sarajeva kao zajednice sarajevskih Srba koji su se uspjeli organizovati na način da danas imamo organizovan samostalan život na ovom prostoru“, naglasio je Vuković.

On ističe da rukovodstvo Istočnog Sarajeva razumije potrebu za saradnjom sa Sarajevom, što je više puta iskazivalo, ali da ne prihvata takozvane integracije ili reintegracije o kojima govore zvaničnci SDA, a posebno njihov lider Bakir Izetbegović.

„Bezobrazno je očistiti Sarajevo od svih naroda i imati klasičan bošnjački grad, a onda glumiti mutietničnost. Ne postoji multietničko Sarajevo i to se jasno vidi iz popisa 1991. i posljednjeg 2013. godine koji pokazuje da u tom gradu ima više Kineza nego Srba“, naveo je Vuković.

On je naveo da je SDA proteklih dana poslala veoma loše poruke iz kojih se čuje nepotrebno prizivanje politike 90-ih godina, što zahtijeva organizovan odgovor iz Republike Srpske, ali i iz Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare