Vuković i Lučić organizovali novogodišnji prijem za predstavnike medija

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić organizovali su u utorak 26. decembra u Cekovića kući novogodišnji prijem za predstavnike medija.

Prijemu su se odazvali novinari, urednici i fotoreporteri gotovo svih lokalnih medijskih redakcija. Bila je to dobra prilika da se gradonačelnik zahvali na dobroj saradnji i njihovom radu u godini koja je na izmaku, te napravi kratak osvrt na urađeno.

Cilj u proteklom periodu je bila bolja promocija grada na kojoj je mnogo urađeno. Posebno snažna poruka sa prijema je bila poruka zajedničkog rada na promociji naše sredine u kojoj veliku ulogu igraju mediji. Naglašeno je da svi subjekti moraju da sarađuju kako bi radili za dobrobit svih građana opština koje su u sastavu Grada Istočno Sarajevo.

Gradonačelnik Nenad Vuković je izjavio da su vrata grada širom otvorena, da je grad stabilan po broju stanovnika i da predstavlja važan centar od Bijeljine do Trebinja.

Napravljen je kratak osvrt na sve što je urađeno u proteklom periodu, a od projekata realizovanih u gradu su se izdvojili Gradska pijaca na Palama, gondola na Ravnoj planini, te ubrzan razvoj donjeg dijela grada. Istaknuta je i važnost ulaganja u Jahorinu gdje se takođe prepoznaje jedna pozitivna klima.

Vuković je podsjetio da je u ovoj godini bilo mnogo važnih događaja među kojima je posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i ustoličenje NJegovog preosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

„U narednoj godini u planu je niz projekata od kojih se izdvaja rad na bezbjednosti te pokrivanje opština grada savremenim video-nadzorom. Video nadzorom će biti pokriveni svi ulazi i izlazi na području grada, kao i najvažnije raskrsnice“, izjavio je Nenad Vuković.

U planu je i izdvajanje određenih sredstava za projektnu dokumentaciju budućeg muzeja odbrambeno-otadžbinskog rata koji bi trebao biti izgrađen na Palama. Istaknut je poseban značaj rada na ovom projektu, te zahvalnost boračkoj populaciji, kojoj je obećana i veća pomoć u narednom periodu.

U narednoj godini plan je i da se riješi pitanje izgradnje zgrade Vatrogasnog doma te veća podrška školama na području grada.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments