Vukadin: Posao vatrogasaca veoma human i težak

0
Arhivska fotografija

ISTOČNO SARAJEVO – Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočnog Sarajeva NJegoš Vukadin čestitao je svim vatrogascima u Republici Srpskoj i BiH Međunarodni dan vatrogasaca, ističući da je taj posao veoma human, rizičan, težak i odgovoran.

On je naglasio da vatrogasci svakodnevno pokazuju profesionalnost, odgovornost i nesebično zalaganje prilikom različitih intervencija zaštite i spasavanja ljudi, imovine i životne sredine, koji su ugroženi elementarnim nepogodama.

„Trud koji ulažu vršeći dužnost, kao i hrabrost i humanost koje iskazuju prilikom svake intervencije, pa i tokom aktuelne borbe s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, potvrđuje njihovu spremnost da se uhvate u koštac sa svakim izazovom koji se postavi pred njih“, istakao je Vukadin.

Vukadin je naglasio da je rukovodstvo Gradske uprave Istočno Sarajevo u prethodnom periodu pokazalo opredijeljenost na unapređenju statusa, te bolje opremljenosti i poboljšanju uslova rada pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočnog Sarajeva.

On je ponovio apel građanima da se ponašaju odgovorno i u skladu sa Zakonom o zaštiti od požara, da bi se broj intervencija koje uzrokuje ljudski faktor, u narednom periodu sveo na najmanju moguću mjeru.

Vukadin je naveo da su, zaključno s aprilom, pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice imali oko 350 intervencija na širem području grada, od čega najveći broj intervencija na otvorenom prostoru, čiji je uzrok nehat ili nepažnja neodgovornih pojedinaca, objavljeno je na zvaničnoj stranici grada Istočno Sarajevo.

Širom svijeta danas se obilježava Međunarodni dan vatrogasaca, istinskih heroja koji se često izlažu raznim rizicima kako bi spasili ljudske živote, imovinu i prirodu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments