Vrtić proslavio Svetog Nikolu

0

FOČA – Obredom lomljenja slavskog kolača, recitacijama djece i ručkom za zvanice, u fočanskom Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ danas je proslavljena krsna slava te ustanove Sveti Nikola.
„Raduje nas da iz godine u godinu ova ustanova uspijeva sama da obezbijedi dobar dio materijalnih troškova i da su njeni zahtjevi prema lokalnom budžetu sve manji“, rekao je na proslavi načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

On je naglasio da će, upravo zbog te činjenice, ali i dobrih rezultata u radu sa djecom, jedan od zadataka lokalne uprave u narednoj godini biti proširenje objekta, jer je prostor u vrtiću tijesan da primi svu djecu.

„Trenutno je jedina mogućnost da se prostor pored vrtića otkupi i da se na tom lokalitetu napravi objekat, a ukoliko mogućnosti budu dozvoljavale možda će se zidati sprat na dijelu postojećeg objekta, što će stručnjaci da ocijene“, rekao je Mašić.

Direktor vrtića Slađana Vladičić rekla je da je krsna slava dočekana u veseloj atmosferi. „Djeca su zajedno sa roditeljima ukrašavala čizmice radosti u koje im je Sveti Nikola ostavio darove, jer su bili dobri“, navela je Vladičićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će problem ograničenih kapaciteta vrtića biti riješen u naredne dvije-tri godine.

Osim osoblja, djece i predstavnika opštine, slavi su prisustvovali penzionisani radnici, te direktori Univerzitetske bolnice Foča i Osnovne škole „Sveti Sava“.

Kum slave bio je fočanski fotograf Milenko Ivanović.

Vrtić trenutno pohađa 120 dječaka i djevojčica, a na listi čekanja je oko 50 mališana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare