Vrtić i u selima

0

ZVORNIK – Direktor zvorničkog Dječijeg vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković rekao je danas da će ova ustanova, u saradnji sa lokalnom zajednicom, i ove godine realizovati program „Vrtić u našem mjestu“.

„U saradnji sa lokalnom zajednicom, koja finansira ovaj projekat, mi ćemo i ove godine imati igraonički ili pripremni program u mjesnim zajednicama Branjevo, Cer, Čelopek, Tršić i Karakaj. Ovaj projekat pokrenuli smo prošle godine, a uputili smo poziv i ako bude zainteresovanih roditelja u drugim mjesnim zajednicama ćemo otvoriti ovakva odjeljenja“, najavio je Stanković na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da je u proteklih pet godina postignuto dosta toga, tako da ni rezultati nisu izostali, dodavši da je Nataša Cvijanović zadužena za predškolstvo pri Ministarstvu prosvjete i kulture nakon posjete zvorničkom vrtiću rekla da je to jedan od najboljih vrtića u Republici Srpskoj prema svim kriterijumima.

„Vrtić je nadograđen 2009. godine i na taj način liste čekanja na kojima je bilo od 150 do 200 djece su gotovo potpuno ukinute. Zahvaljujući, uglavnom, sredstvima opštine prostor je kvalitetno opremljen, uredili smo vrtićko dvorište, klimatizovali sve prostorije, opremili sportsku salu. Sve ovo je urađeno u saradnji sa lokalnom zajednicom od koje smo imali veliku i nesebičnu podršku, a zahvalnost prije svega dugujemo načelniku Zoranu Stevanoviću koji nas nikad nije odbio“, rekao je Stanković.

On je dodao da je cilj da djeca dobiju dobro vaspitanje i da imaju sve ono što važeće norme u predškolstvu nalažu.

Stanković je rekao i da su u proteklom periodu imali donacije od 1.200 KM CIVITAS-a BiH i 400 KM od Mikrokreditne organizacije „Eki“ koje su iskoristili za kupovinu igračaka i didaktičkog materijala.

On je najavio i da će od 30. septembra do 4. oktobra u vrtiću biti obilježena Dječija nedjelja tokom koje će djeca izvesti niz manifestacija.

Vrtić ima oko 250 djece od kojih 170 djece u redovnom boravku, a ostalo su djeca u predškolskom i igraoničkom programu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare