Vrtić “Bubamara” proslavio krsnu slavu – Svetog Nikolu

2

Lomljenjem slavskog kolača dječiji centar “Bubamara” na Palama sinoć je, uz prigodan zabavni program i dodjelu paketića mališanima, proslavio krsnu slavu – Svetog Nikolu.

Direktor Dječijeg centra “Bubamara” Slavka Brezo rekla je novinarima da su mališani za roditelje i goste pripremili priredbu u kojoj su predstavili ritmičke igre, balet, folklor, glumu, recitacije, igrokaz.

Ona je dodala da je nastupilo 165 mališana podijeljenih u sedam vaspitnih grupa.

“U vrtiću smo uradili mnogi kapitalnih projekata. Renovirali vrtić kako spolja tako i iznutra. Trudimo se da radimo istom, energijom, snagom i da djeci u ovoj ustanovi što više probudimo ljubav prema vjeri, tradiciji i običajima”, izjavila je Brezo.

Brezo je dodala da učestvuju i u akciji sa osnovnim školama “Pale”, “Srbija”, Udruženjem “Sunce”, edukativnim centrom “Big-ben”, Moto-klubom “Long Rajdersi” i Košarkaškim klubom “Obilić”, a sva sredstva koja prikupe proslijediće Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu na odjeljenje pedijatrija.

Prema njenim riječima, vrtić je dobio i poklon-bon od kuma vrtića Milomira Forcana u iznosu 500 KM, a roditelji su kupovinom ulaznica prikupili 1.100 KM, namijenjenih za kupovini igračaka vrtiću.

Ona je pozvala sve građane da se pridruže i projektu vrtića “U potrazi za Djeda Mrazom”, u kome će krajem mjeseca učestvovati roditelji zajedno sa svojim mališanima.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je vrtić “Bubamara” vrlo značajan za opštinu Pale, ali isto tako može biti i primjer svim drugim vrtićima na području Grada da vide kako se uspješno radi.

“Vrtić ima odlične rezultate i to se vidi na listi čekanja za upis djece. To pokazuje da roditelji sa radošću upisuju svoju djeci i da imaju sigurnost u zaposle i sistem funkcionisanja te javne ustanove”, istakao je Vuković.

Prema njegovim riječima, između dvije slave u vrtiću su urađeni mnogi poslovi, od renoviranja kuhinjskog prostora koji će sigurno doprinijeti kvalitetnijim uslugama do renoviranja kompletnog vanjskog izleda.

Vuković je čestitao slavu Svetog Nikolu rukovodstvu vrtića i poželio uspjeha u daljem radu.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je slavu zaposlenim u vrtiću kao i na dobrim rezultatima koje su postigli.

On je naveo da je opština Pale pomogla vrtić u infrastrukturnim pitanjima sa 50.000 KM, te da podržavaju sve programe. “Zadovoljan sam što se traži mjesto više u vrtiću i to je znak da ima djece i sigurno ćemo raditi na proširenju kapaciteta u toku iduće godine”, rekao je Jugović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Djeca su divna, vaspitači takođe. Program je simpatičan, uloženo je mnogo truda, a i kostimi su zaista lijepi. Nije lako sa djecom raditi. Samo ne kontam dvije stvari: zašto ovi sa kravatama i “dame” sjede u prvom redu, a svi roditelji na tribinama i zašto se, zaboga, lomi slavski kolač i provodi slavski obred dva dana prije praznika? Vidim da ni svešteniku to ne smeta. Za mene je ovo katastrofa. Srbi će sami sebe upropastiti.

Ništa se ne radi na svoju ruku, Vladika je dao blagoslov da se obred obavi dva dana ranije zato što je na sam dan slave to vrlo teško realizovat