Vrijednost ugovorenih radova 88.270 KM

0

ROGATICA – U opštini Rogatica potpisani su ugovori o krpljenju udarnih rupa u tri gradske ulice, površine 300 metara kvadratnih, kao i o asfaltiranju dionice Kovanj – Dobrašina, a za ove namjene iz budžeta opštine biće izdvojeno 88.270 KM.

Građevinski inspektor ove opštine Zdenka Čarkić rekla je danas Srni da će krpljenje udarnih rupa biti izvršeno u ulicama Cara Lazara, Cara Dušana i Vrbanja, napominjući da je na dionici Kovanj – Dobrašina prethodno ugrađeno 112 metara kubnih tampona, koji će biti prekriveni sa 120 tona asfalta.

Prema njenim riječima, na ovoj dionici biće iskopani kanali i ugrađena dva cjevasta propusta, a radovi bi trebali početi za dva dana i trajali bi 60 dana.

Izvođač radova je „Romanijaputevi“ sa Sokoca.

Ona je navela da će „Urbis-centar“ DOO iz Banjaluke, koji je na tenderu odabran za izradu urbanističkog plana opštine, uraditi nacrt, prijedlog i elaborat, a da će za ove namjene biti izdvojeno 80.000 KM.

Čarkićeva je istakla da će Ministartsvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske sufinansirati ovaj projekat sa oko 20.000 KM dok će ostatak novca obezbijediti opština iz budžeta. U ovoj godini biće izdvojene oko 66.000 KM, a izrada ovoga plana trajaće devet mjeseci.

U toku su radovi na uređenju korita rijeke Rakitnice od mosta u Pješevici do sportskog centra za šta će iz budžeta opštine biti izdvojeno 21.133 KM. Izvođač radova je Javno preduzeće „Komrad“ iz Rogatice, a radi se na uklanjanju stabala i vađenju šuta iz korita rijeke.

U toku su i radovi na popločavanju staze pored gradskog kupališta, površine 310 metara kvadratnih, trotoara pored Srednje škole, površine 324 metra kvadratna, staze pored stare gimnazije, površine 44,5 metara kvadratnih i platoa ispred Spomen-sobe, površine 117 metara kvadratnih.

Vrijednost radova, koji će biti finansirani iz budžeta opštine iznosi 39.556 KM, a poslove izvodi „A-tri“ iz Širokog Brijega.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments