Vrijednost do sada popisane imovine 57.398.000 KM

0

ZVORNIK – Vrijednost imovine opštine Zvornik koja je do sada popisana procijenjena je na 57.398.000 KM, rekao je danas novinarima predsjednik Komisije za popis opštinske imovine Petar Maksimović.

Maksimović je rekao da je do sada, posmatrajući u finansijskom smislu, obavljeno oko 70 odsto ovog posla.

“Do sada su popisani i procijenjeni svi lokalni putevi kojih ima 27, kao i gradske ulice, s tim da će se vrijednost ulica uvećati nakon završetka rekonstrukcije”, rekao je Maksimović, napominjući da je popis opštinske imovine veoma obiman posao koji traje već nekoliko godina.

On je dodao da je završen popis zemljišta u 22 katastarske opštine, kao i da je preostalo da se ovaj posao završi u još jednoj katastarskoj opštini.

Maksimović je napomenuo i da je popisano i procijenjeno 13 kanalizacionih sistema, dok je za kanalizacioni sistem u gradu procjena u toku.

Do sada je popisano i procijenjeno i 26 vodovodnih sistema, a preostalo je da se ti poslovi završe u Jasenici, Liplju i Tabancima.

Maksimović je naveo da je u toku i procjena i popis nekategorisanih puteva na području opštine, što je obiman posao, jer je to više od 1.000 kilometara.

“Ostaje nam i da izvršimo popis, procjenu i evidentiranje neotkupljenih opštinskih stanova. Kada će definitivno biti završen popis opštinske imovine teško je procijeniti, ali se nadamo da će biti do sredine 2015. godine”, istakao je Maksimović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments