Vraćaju se radnici sa poštede

0

FOČA – Radnici koji su bili na poštedi jer se nalaze u kritičnoj zdravstvenoj grupi, kao i majke sa malom djecom, od ponedjeljka, 11. maja, vraćaju se na posao, rečeno je danas na sjednici fočanskog Kriznog štaba.

Načelnik opštine Radisav Mašić rekao je da poslodavac ima mogućnost da razmotri mogućnost njihove poštede, ukoliko za tim postoji potreba.

Mašić je napomenuo da u Foči nema pozitivnih na virus korona, ali da će sada odgovornost biti na građanima, koji će morati da vode računa o sebi i svojim sugrađanima.

„Institucije su uradile posao koliko su mogle i sada je na nama da se pridržavamo mjera, a one nisu toliko stroge, one nas uče i obavezuju da nosimo maske, u zatvorenim prostorima i rukavice, da vodimo računa o higijeni, provjetravanju prostora i poštujemo sve što struka kaže“, rekao je Mašić.

Nakon mjesec i po, u Foči će sutra raditi gradska pijaca, s tim što će proizvode moći da prodaju, uz stroge mjere higijene, samo domaći prodavci.

U ponedjeljak će biti otvoren i parkić za djecu u Donjem polju.

Krizni štab je skrenuo pažnju roditeljima da obavezno koriste zaštitne maske, a vlasnike kućnih ljubimaca je podsjetio da je zabranjeno da ih uvode u dječiji parkić i na zelenu površinu ispred Hrama Svetog Save.

U dječijem parkiću za vikend će biti pokošena trava i obavljena dezinfekcija sprava za igranje.

Opštinska inspekcija od ponedjeljka će kontrolisati i rad ugostiteljskih objekata, frizerskih salona i ostalih objekata, kojima je dozvoljen rad uz posebne uslove.

Štab je čestitao fočanskom Crvenom krstu Međunarodni dan Crvenog krsta, 8. maj, istakavši da je ova organizacija dala veliki doprinos borbi protiv virusa korona.

„Izrazili smo zahvalnost Crvenom krstu naše opštine, koji je u ovom periodu uradio veliki posao. Zahvaljujući njima opremili smo naše karantine, podijelili su više od 300 paketa humanitarne pomoći i sredstava higijene. Svoj posao veoma dobro rade, na čemu čestitamo zasposlenima i volonterima i ubijeđeni smo da će tako nastaviti“, rekao je Mašić.

Na sjednici Kriznog štaba najavljeno je da će iduće sedmice još jednom biti obavljeno detaljno pranje gradskih ulica i dezinfekcija javnih površina, trgovinskih i drugih objekata, te stubišta u stambenim zgradama.

Na području opštine Foča nema zaraženih virusom korona, a pod zadravstvenim nadzorom je 21 osoba, od koje jedna u karantinu.

Na kovid odjeljenju Univerzitetske bolnice Foča smješteno je sedam pacijenata iz Kalinovika, od kojih je šest pozitivno na virus korona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare