Volonteri Crvenog krsta na raspolaganju sugrađanima

0

Stariji stanovnici opštine Pale, ili ostali koji iz bilo kojeg razloga imaju potrebu da im osnovne životne namirnice i sredstva za dezinfekciju budu dostavljena na adresu, mogu da se obrate opštinskoj organizaciji Crvenog krsta, saopšteno je iz paljanske opštinske uprave.

U saopštenju je navedeno da zainteresovani građani mogu pozvati broj telefona Crvenog krsta na Palama /057-223-593/ ili broj sekretara te organizacije /066-904-256/.

Opštinski odbor Crvenog krsta Pale će u saradnji sa opštinom angažovati volontere koji će svakodnevno biti na raspolaganju starijim licima.

 

Mihajlović: Stojimo na raspolaganju za sve situacije

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović izjavio je Srni da je ova organizacija, kada je riječ o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u vezi sa virusom korona, spremna da djeluje sa svim ljudskim, materijalnim i drugim sredstvima kojima raspolaže.

„U saradnji sa svim ustanovama i subjektima stojimo na raspolaganju za izvršenje određenih zadataka kako bi djelovali što je brže moguće. Misija Crvenog krsta jeste olakšavanje ljudskih patnji, zaštita ljudskih života i među prvima stupamo u dejstvo“, istakao je Mihajlović.

Prema njegovim riječima, sve opštinske i gradske organizacije su članovi Štaba za vanredne situacije, imaju volontere i timove za pružanje prve medicinske pomoći, socijalne zaštite, kao i pružanje podrške svim ranjivim grupama u vidu smještaja i ishrane.

Mihajlović je naveo da se u situaciji izazvanoj pojavom virusa korona u fokus stavljaju starija lica koja žive bez bližih članova, korisnici javne i narodne kuhinje i klijenti tuđe njege, te pozvao stanovništvo da im pomognu u tim misijama.

„Timovi volontera pomažu starim licima koja su nepokretna, tako što im nose lijekove i hranu. S obzirom na naredbu da starija populacija ostane kod kuće zbog epidemije taj broj će biti udvostručen i svaka pomoć bi nam dobro došla“, istakao je Mihajlović.

On je naglasio da svaki volonter mora biti pregledan prije nego što krene na teren, kao i da mora da posjeduje odgovarajuću zaštitnu opremu, upozoravajući pri tome na evidentnu nestašicu zaštitnih maski.

„Moramo zaštititi naše volontere jer su to mlađe osobe koje rade sa rizičnim grupama ljudi“, naglasio je Mihajlović.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare