Voljeti Boga znači voljeti svakog čovjeka, pa i one koji ne vole nas

0

ISTOČNO SARAJEVO – Profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči protojerej stavrofor LJubivoje Stojanović održao je večeras u Istočnom Sarajevu predavanje o temi „Da li mi Boga volimo ili ga se plašimo“, u kojem je poručio da voljeti Boga znači voljeti svakog čovjeka, pa i one koji ne vole nas.
„Ako Boga volimo onda volimo i svakog drugog čovjeka, a ako i jednog čovjeka na svijetu ne volimo onda je sigurno da i Boga ne volimo dovoljno, a to ne smeta Bogu nego smeta nama. Voljećemo Boga tako što ćemo voljeti i one koji ni nas ne vole. Nije to lako, ali je moguće“, rekao je Stojanović u prepunoj sali Kulturnog centra u Istočnom Sarajevu.

On dodaje da Bog nije neko ko zahtijeva, nego neko ko nam se daje, a da je pobožan čovjek samo onaj koji se daje drugima, a od drugih ne traži ništa, koji želi da pripada svima, a ne da posjeduje sve.

„Pitanje da li Boga voli ili ga se plaši svaki čovjek treba da postavi i kada ustaje i kada liježe, a odgovor potraži u sebi, na osnovu svojih životnih stavova i opredjeljenja i odnosa prema drugom čovjeku“, zaključio je Stojanović.

Večerašnjim predavanjem u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo nastavljen je ciklus predavanja pod nazivom „U susret istini“ u organizaciji Crkvene opštine kotoračke iz Istočne Ilidže i pod pokroviteljstvom nevladine organizacije „Vorld vižn“ i Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Svakog vikenda će do 24. aprila u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo pravoslavni teolozi, profesori i sveštenici održati predavanje o raznim temama iz oblasti pravoslavne teologije i života Crkve.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare