Voda za domaćinstva u sedam mjesnih zajednica

0

ZVORNIK – U Trnovici kod Zvornika danas su zvanično pušteni u funkciju novi priključci u okviru kapitalnog projekta “Vodovod sjever”, a vrijednost radova je oko 2,5 miliona KM.

Svečanosti su prisustvovali načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović sa saradnicima, direktora zvorničkog preduzeća “Vodovod i komunalije” Jovan Tomić i mještani.

Radove je izvodilo preduzeće “Radis” iz Istočnog Sarajeva, a sredstva su obezbijeđena iz Razvojnog programa Republike Srpske i kreditnog zaduženja opštine.

Stevanović je ocijenio da je ovaj projekat, koji obuhvata mjesne zajednice Skočić, Trnovica, Jasenica, Kiseljak, Pađine, Roćević i Donji Šepak, najvažniji u posljednjih 30 godina na ovom području.

“Poslije tri godine rada na izgradnji vodovodnog sistema počeli su i prvi individualni priključci. Očekujemo da u narednih tri mjeseca oko 860 domaćinstava dobije vodu. Ovo je perspektivan kraj, gdje se u školama ne smanjuje broj učenika, a sve ove godine ljudi su teško živjeli, upravo zbog problema vodosnabdijevanja”, rekao je Stevanović novinarima.

On je dodao da je raspisan tender za drugu fazu projekta “Vodovod sjever”, koja podrazumijeva izgradnju vovodovodne mreže za najuzvišenije dijelove u navedenih sedam mjesnih zajednica.

Tomić je istakao da su magistralni vodovi dovedeni do svih sedam sela, ali da sekundarna mreža još nije provedena u svim.

Mještani Dragoslav Tadić i Dragoljub Stevanović ističu da dovođenje vode u njihove kuće ima nemjerljiv značaj i izražavaju zahvalnost Vladi Republike Srpske i opštini.

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments