Vlasenica na granici vanrednog stanja, Milići drže situaciju pod kontrolom

0

VLASENICA – Zbog obilnog snijega, koji je padao tokom cijele protekle noći, situacija na području vlaseničke opštine dostigla je ozbiljne razmjere i na granici je proglašenja vanrednom, izjavio je Srni šef Civilne zaštite u Vlasenici Radenko Jeftić.

Jeftić je rekao da je stanje na lokalnim putnim pravcima, zbog snježnih nanosa, veoma složeno, te dodao da su mašine za raščišćavanje snijega krenule u tri pravca u nastojanju da dođu do zabačenih sela, koja su sva u blokadi.

„Putevi su potpuno zavejani. Uputili smo mašine u dva, tri pravca i činimo što možemo da se probijemo do sela. Snabdijevanje vodom i strujom je uredno, stavljene su u pripravnost jedinice opšte namjene Civilne zaštite, a organizovali smo i obilaske starijih i iznemoglih lica, da bi preduprijedili eventualne probleme te vrste“, rekao je Jeftić.

Tokom noći i jutros bilo je i problema u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog pravca Vlasenica – Han Pijesak, ali je u međevremenu put pročišćen i saobraćaj se sada normalno odvija.

„Zbog snježnog nevremena otkazan je i tradicionalni pohod planinara na Pjenovac, koji je trebalo sutra da bude održan u Vlasenici“, izjavio je predsjednik Turističke organizacije u Vlasenici Nenad Lelek.

Šef Civilne zaštite u Milićima Branislav Novaković rekao je da je u Milićima situacija pod kontrolom, te da terenski povjerioci, koji su zaduženi i za održavanje prohodnosti puteva, prate stanje, jer snijeg još pada, stvarajući naslage na lokalnih putevima.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare