Vlasti Srpske neće stati nakon izgradnje vrtića „Patrijarh Pavle“

0
Dječiji vrtić
Dječiji vrtić "Patrijarh Pavle"

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da vlasti Srpske neće stati nakon realizacije projekta Predškolske ustanove „Patrijarh Pavle“ u Istočnom Sarajevu, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo oko milion KM.

Ona je istakla da je ovo veoma važan projekat za razvoj Istočnog Sarajeva, te da je posebno značajno što se to uklapa u plan razvoja predškolskog obrazovanja u Republici Srpskoj.

„Širom Srpske imali ste priliku da vidite da niču i novi vrtići, ali ono što želim pomenuti,a nije dovoljno promovisano, jeste činjenica da pored standardizovane priče vezane za obdaništa,Vlada Republike Srpske paralelno radi na povećanju broja djece obuhvaćene predškolskim programom“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je ove godine 48 odsto djece u programu pripreme pred polazak u školu, te da se za tu svrhu koriste vrtići, osnovne škole i slično.

„Uz angažman predsjednika Srpske i lokalnih vlasti dobili smo jedan sjajan vrtić“, rekla je Cvijanovićeva novinarima poslije jučerašnjeg otvaranja Predškolske ustanove „Patrijarh Pavle“.

U izgradnju i opremanje ove ustanove uloženo je oko milion KM, od čega je predsjednik Republike Srpske donirao 400.000 KM, a ostatak novca je obezbijedila opština Istočno Novo Sarajevo.

Površina ove ustanove je 700 metara kvadratnih, sa 2.100 metara kvadratnih dvorišta, kapaciteta 80 predškolske djece i 20 u jasličkom dijelu.

Ovo je prva javna predškolska ustanova u donjem dijelu grada Istočno Sarajevo koji čine opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

NJegova svetost patrijarh srpski Irinej i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik svečano su juče otvorili Predškolsku ustanovu „Patrijarh Pavle“ u Istočnom Novom Sarajevu.

Osim Cvijanovićeve, ceremoniji otvaranja obdaništa prisustvovali su i predstavnici institucija Republike Srpske, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH, episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, predstavnici grada Istočno Sarajevo koje je predvodio gradonačelnik Nenad Vuković, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić i načelnici opština sa ovog područja Srpske, gosti i građani.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare