Vlast i građani pokazali razumijevanje

0

ZVORNIK – Potpredsjednik Federacije BiH Melika Mahmutbegović iskazala je danas priznanje predstavnicima opštinske vlasti, policiji i građanima Zvornika koji su pokazali razumijevanje za situaciju nastalu nakon bezumnog čina i zločina u Policijskoj stanici Zvornik.

Mahmutbegovićeva je, nakon razgovora sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem i predsjednikom Skupštine opštine Mersadom Mehmedovićem, navela da su opštinske vlasti, policija i građani pokazali veliku odgovornost i razumijevanje za aktuelnu situaciju, jer su krajnje tolerantno preduprijedili još gore posljedice ovog čina i zaštitili sve građane Zvornika bez obzira na nacionalnost.

„To je dobar primjer visoke odgovornosti, jer živimo u okruženju i ambijentu gdje su u Zvornik došle izbjeglice sa svih strana sa svojim traumama. Svjesni smo posljedica, svjesni prošlosti i iz nje moramo uzimati iskustva i graditi mostove suživota i pomirenja“, rekla je Mahmutbegovićeva novinarima.

Ona je dodala da koristi priliku da ohrabri sve građane Zvornika da grade zajednicu, jer bez zajedništva, razumijevanja i uzajamnog poštovanja ne može biti budućnosti.

Ističući da nema sreće jednog naroda u nesreći drugog, niti sreće pojedinca u nesreći drugog, Mehmutbegovićeva je apelovala da svi razumiju situaciju, da se međusobno pomažu i da grade budućnost.

Mahmutbegovićeva je rekla da Policija Republike Srpske mora da radi svoj posao i da obezbijedi sigurnost građanima, i izrazila očekivanja da će policija raditi profesionalno na zaštiti svih građana Zvornika i šireg prostora.

Načelnik Stevanović zahvalio je potpredsjedniku FBiH za podršku, prije svega, građanima Zvornika koji su pokazali visoku svijest u situaciji u kojoj su se našli i koja je uspješno prevaziđena.

„Zbog toga, pomoć svih dobronamjernih ljudi nam je potrebna u prevazilaženju situacije u kojoj smo se našli, a i u predupređenju svake naredne situacije koja bi nas mogla zadesiti“, rekao je Stevanović i dodao da Zvornik ide dalje naprijed.

Predsjednik SO Zvornik Mersad Mehmedović rekao je da je Mahmutbegovićeva upoznata o situaciji, i istakao da su građani svojim ponašanjem u prevazilaženju ove teške situacije položili ispit.

Mahmutbegovićeva je, nakon razgovora sa Stevanovićem i Mehmedovićem, posjetila Policijsku stanicu u Zvorniku.

U terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik, koji je 27. aprila, izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz Kučić Kule kod Zvornika, ubijen je policajac Dragan Đurić /48/, dok su ranjeni Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Napadač je, uz poklič „Alahu ekber“, oko 19.00 časova upao u prostorije Policijske stanice i odmah počeo da puca iz lovačke puške, a likvidiran je prilikom razmjene vatre.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare