Vlasenička Skupština ostala bez većine

0

VLASENICA – Skupština opštine /SO/ Vlasenica od danas nema odborničku većinu, nakon što je unutar Kluba odbornika Srpske demokratske stranke /SDS/ došlo do otvorenog razdora i pošto je nekoliko odbornika te stranke otkazalo poslušnost stranačkom vrhu.

Predsjednik SO Vlasenica Aćim Todorović prekinuo je 15. redovnu sjednicu, jer predloženi dnevni red nije dobio potrebnu odborničku većinu, ne precizirajući kada će sjednica biti nastavljena.

On je konstatovao da u SO Vlasenica više nema odborničke većine, koju je do sada činilo 10 odbornika SDS-a, PDP-a, Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“ i NS, naspram devet opozicionih iz SNSD-a i SDA.

Todorović je rekao Srni da je za trenutnu situaciju u SO Vlasenica odgovoran SDS, koji, kako je istakao, ima unutrašnje probleme koje nisu razriješili, što je kulminiralo na današnjoj sjednici.

„Dnevni red nije usvojen. Pozicija koja je do danas to bila, više ne glasa istovjetno, što znači da više nema skupštinske većine, a opozicija koja je danas predložila neki novi dnevni red nije dobila skupštinsku većinu“, rekao je Todorović.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a Pero Stojišić izjavio je Srni da ta stranka „više neće biti pod istim krovom sa onima koji su izigrali povjerenje“.

„Ovdje je riječ samo o ličnim interesima nekoliko odbornika SDS-a. Pojedinci su vidjeli šta se dešava na nivou države, da ljudi mogu da trguju mandatima, da ucjenjuju, a i zakon im je dozvolio da mogu manipulisati mandatima“, rekao je Stojišić.

U vlaseničkom SNSD- u vjeruju da je, nakon raspada skupštinske većine, potrebno da se formira nova, ali još nije izvjesno ko bi, uz SNSD, mogao da čini tu većinu.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Kraljević izjavio je Srni da će stranka razmotriti dalje poteze u SO.

„Ukoliko SNSD formira većinu, imaćemo problem saradnje sa načelnikom, pa bi se u narednom periodu moglo razmišljati i o njegovom opozivu“, rekao je Kraljević.

Davor Simić, jedan od odbornika SDS-a koji su otkazali poslušnost partijskom rukovodstvu, nije želio da komentariše razloge za takav potez.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare