Vladimir Bilić pobjednik Šahovskog turnira “Sretenje”

0

SOKOLAC – FIDE-majstor Vladimir Bilić iz Šahovskog kluba /ŠK/ “Drina” iz Višegrada pobjednik je Šahovskog turnira “Sretenje” održanog na Sokocu.

Drugo mjesto pripalo je FIDE-majstoru Predragu Batiniću iz sokolačkog ŠK “Glasinac”, a treće majstorskom kandidatu Dragoslavu Ivanoviću iz rogatičkog ŠK “Gorski”.

Predsjednik Šahovskog kluba “Glasinac” Predrag Batinić rekao je Srni da su tri prvoplasirana učesnika dobila novčane nagrade, a pobjednik turnira i pehar, koje im je uručio načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

“Ove godine turnir je organizovan u skladu sa epidemiološkim mjerama, pa je učestvovalo 10 šahista sa Sokoca i iz susjednih opština, tri FIDE-majstora i sedam majstorskih kandidata”, naveo je Batinić.

On je izrazio zadovoljstvo što se organizovanjem turnira i u vrijeme epidemije virusa korona ne prekida tradicija duga 17 godina i što je održavanje takmičenja pomoglo nekoliko sponzora, na čelu sa opštinom Sokolac.

Batinić je dodao da je turnir igran po Bergerovom sistemu i da je sudija bio Saša Kosorić.

Šahovski turnir “Sretenje” organizovan je danas na Sokocu povodom Dana i krsne slave Šahovskog kluba “Glasinac” – Sretenja Gospodnjeg.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments