Vladimir Bilić – pobjednik Memorijalnog turnira „Goran Vujičić“

0

TRNOVO – Vladimir Bilić pobjednik je drugog Memorijalnog šahovskog turnira „Goran Vujičić“, koji je održan danas u Trnovu u znak sjećanja na šahistu i istaknutog društveno-političkog radnika koji je iznenada preminuo 2017. godine.

Drugo mjesto pripalo je Milanu Brkiću, treće Lazaru Stavnjaku, četvrto Enisu Sejdiću, a peto Nevenku Mediću.

Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom opštine Trnovo u organizaciji Šahovskog kluba invalida „Hendikep“ iz Istočnog Sarajeva.

Predsjednik Šahovskog kluba invalida „Hendikep“ Momir Ašonja izjavio je Srni da je na turniru učestvovalo 30 takmičara iz Rogatice, Čajniča, Goražda, Pala, Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Trnova, Kantona Sarajevo i Foče.

„Kroz ovaj turnir će da živi ime Gorana Vujičića na ovom području. Goran je bio dobar porodični čovjek, domaćin, šahista, dobar političar i prije svega dobar prijatelj“, istakao je Ašonja.

Turnir je bio otvorenog tipa i igrao se po švajcarskom sistemu devet kola sa tempom igre 10 minuta po igraču plus dvije sekunde bonus po potezu.

Turnir je organizovan u Parohijskom domu u Trnovu.

Goran Vujičić je rođen 1962. godine u Foči, a iznenada je preminuo 2017. godine.

U Sarajevu je završio Višu ekonomsko-komercijalnu školu, a zvanje diplomiranog menadžera stekao je u Beogradu.

Vujičić je 2016. godine na lokalnim izborima izabran za načelnika opštine Trnovo, a prethodno je od 2004. do 2008. godine obavljao dužnost zamjenika načelnika opštine, a od 2008. do 2012. godine funkciju načelnika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare