Vladika Grigorije osveštao temelje hrama

0

ISTOČNO SARAJEVO – NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije osveštao je danas temelje Hrama Nerukotvorenog obraza Hristovog, koji se gradi u kompleksu „Istočnik“ u Istočnoj Ilidži.
Vladika Grigorije, koji je i administrator Mitropolije dabrobosanske, služio je Svetu arhijerejsku liturgiju povodom slave ovog hrama, koji se nalazi na zemljištu kojim gazduje Kazneno-popravni zavod /KPZ/ Kula.

Obraćajući se vjernicima, zvanicama i gostima i čestitajući slavu Hrama, vladika Grigorije je pozvao sve ljude da budu milostivi jedni prema drugima.

„Jedan od najvećih učitelja crkve Sveti Jovan Zlatousti, kad su ga kritikovali zašto je milostiv prema onima koji su mu potčinjeni, odgovorio je da mu je bolje da odgovara za milost nego za strogost. I mi ćemo doći pred onoga koga ćemo moliti da bude milostiv prema nama“, rekao je vladika Grigorije.

On je rekao da će ovaj hram biti mjesto gdje će se ljudi krštavati, gdje će biti obavljana vjenačanja, ali i mjesto gdje će svoju utjehu i duhovni mir naći i zatvorenici i zaposleni u KPZ Kula.

„I sam Isus Hristos bio je zatvorenik, onaj koji je pretrpio mnogo toga i prije i poslije, ali i zatvor“, naveo je vladika Grigorije.

U ime vjernika, episkop Grigorije je zahvalio direktoru KPZ Kula Vukašinu Crnjaku i kumu crkve Draganu Ostojiću, koji su najzaslužniji za izgradnju ovog hrama.

Proslavi krsne slave hrama Nerukotvorenog obraza Hristrovog prisustvovao je veliki broj vjernika, kao i predstavnika javnog i političkog života institucija i opština u sastavu grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare